Az eredményeket kételkedés fogadta, abban azonban nincs vita, hogy további vizsgálatokra lesz szükség, addig is fogyasszunk minél kevesebb túlfeldolgozott élelmiszert - olvasható a 444.hu cikkében, melyet a BBC alapján írtak. Vagyis kerüljük a csomagolt, előgyártott kenyereket, chipseket, sajnos a csokik, a cukros üdítők, a fasírtok és nuggetsek, a zacskós levesek és tészták is a listán sorakoznak.
Az étrend és a rák kialakulása közötti összefüggés felismerése nem újkeletű, a WHO a feldolgozott húsoktól óv, az elhízás pedig a dohányzás után a második legkomolyabb rákkockázati tényező. Túlaggódni azonban nem érdemes a dolgot, ha eszünk is veszélyesnek titulált élelmiszert, fontos, hogy zöldségeket, gyümölcsöket és rostokat is minél többet fogyasszunk.
További részletek itt.
Képünk forrása: Shutterstock
Legolvasottabb
„Segítünk kifizetni” – Orbán legérzékenyebb pontjára tapintott az észt elnök
Váratlan fordulat a bankszámláknál, minden lakossági ügyfelet érint
Bepöccentek az oroszok, irgalmatlan pénzt követelnek Európától
Családi megbetegedéseket is okozhatnak a házi készítésű finomságok
Meglepetés a piacon: a paneleket verik a családi házak
Eddig kell rettegve lesni a postaládát, hogy érkezik-e bírság
Újabb alapvető élelmiszer árát csökkenti a Lidl
Riadót fújtak: vészesen zsugorodik az ország legnagyobb édesvízi tavának vízszintje
