Az eredményeket kételkedés fogadta, abban azonban nincs vita, hogy további vizsgálatokra lesz szükség, addig is fogyasszunk minél kevesebb túlfeldolgozott élelmiszert - olvasható a 444.hu cikkében, melyet a BBC alapján írtak. Vagyis kerüljük a csomagolt, előgyártott kenyereket, chipseket, sajnos a csokik, a cukros üdítők, a fasírtok és nuggetsek, a zacskós levesek és tészták is a listán sorakoznak.
Az étrend és a rák kialakulása közötti összefüggés felismerése nem újkeletű, a WHO a feldolgozott húsoktól óv, az elhízás pedig a dohányzás után a második legkomolyabb rákkockázati tényező. Túlaggódni azonban nem érdemes a dolgot, ha eszünk is veszélyesnek titulált élelmiszert, fontos, hogy zöldségeket, gyümölcsöket és rostokat is minél többet fogyasszunk.
További részletek itt.
Képünk forrása: Shutterstock
Legolvasottabb
Visszanyalt a fagyi: újabb devizahiteles nyert pert, megkopasztja a bankot a győztes ügyfél
Perceken múlt az újabb merénylet? Jelöletlen rendőrautók gázolták el a Bondi Beachre tartó férfiakat – Videó
Komolyan megsérült Fico különgépe, amely Brüsszelbe szállította a szlovák kormányfőt
Tabudöntés jöhet az EU-ban: megszavazhatják az orosz vagyon felhasználását
Csalókat csalt csapdába a nyugdíjas férfi
Megvan a NASA legújabb vezetője, el sem hiszi, honnan jött
Összeomlás szélén egy kulcságazat: 63 ezer munkahely forog kockán
Vége a jó időknek? Látványosan esik az állampapírok hozama
Mérgesek a tanárok – Tovább nő a bérfeszültség az iskolákban
