"Magukat a csomagokat jellegzetes színű folyadékba áztatták, és ennek megfelelő szaguk volt. Tanulmányozzuk ennek az üzenetnek a jelentését" - áll Oleh Nyikolenko ukrán külügyi szóvivő közleményében. 

Ukrajna vatikáni nagykövetének rezidenciájánál megrongálták a bejáratot, a kazahsztáni ukrán nagykövetségre egy később hamisnak bizonyuló bombabejelentés érkezett, az amerikai ukrán nagykövetségre pedig egy Ukrajnát bíráló cikk fénymásolatát küldték el - írja a portál.

Okkal feltételezhetjük, hogy az ukrán nagykövetségek és konzulátusok jól megtervezett terrorizálása és megfélemlítése zajlik. Mivel nem tudják megállítani Ukrajnát a diplomáciai fronton, megpróbálnak megfélemlíteni minket. Azt viszont azonnal kijelenthetem, hogy ezek a próbálkozások hasztalanok. Továbbra is hatékonyan fogunk dolgozni Ukrajna győzelméért

- idézte a szóvivő Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter szavait.

A hivatalos külügyi közlemény szerint az ukrán diplomaták továbbra is sikeresen dolgoznak Ukrajna védelmi képességeinek megerősítésén és az ukránok számára a tél túléléséhez szükséges energetikai eszközközök beszerzésén.

Kuleba csütörtökön az EBESZ külügyminiszteri tanácsának Lódzban tartott ülése alatt az Ukrinform hírügynökségnek adott nyilatkozatában elmondta, hogy két ukrán külképviselet is kapott levelet "nagyon konkrét fenyegetésekkel" ugyanazon a napon, amelyen a bombát tartalmazó csomagot elküldték Ukrajna spanyolországi nagykövetségére.