Ahogyan a korábbi tervekben, úgy az új városrendezési főtervben is előirányozták, hogy az újvidéki Újtelep városrészben villamosok közlekedjenek - adta hírül a vajdasági Szabad Magyar Szó. A tervek szerint az Újtelepen keresztülhaladó villamosok a közlekedési közvállalat garázsáig mennének, emellett a Jovan Dučić és a Knez Miloš sugárútra is terveznek villamos sínhálózatot építeni.

Az rendezési tervben újdonságként előirányozták, hogy megőrzik a rendező-pályaudvar felé vezető régi vágányok nyomvonalát. Régi képeslapon egyébként még látható a városban döcögő villamos.

A közúthálózatot illetően a terv nem tartalmaz jelentősebb újdonságokat, egyedül az újonnan épülő objektumok közelébe terveznek utakat építeni, főként a Jugović utcában, ahol intenzíven zajlik az építkezés. Ezek mellett, ahol lehetséges, kerékpárutakat, gyalogjárdákat és parkolóhelyeket létesítenek.

Villamosok gyártása

Korábbi hír, hogy a Škoda hamarosan villamosok gyártásába kezd Szerbiában, Kragujevácon. Főképp a közép- és kelet-európai piacra gyártanak majd kész villamosokat. A cseh gyártó arra számít, hogy akár a belgrádi tömegközlekedés korszerűsítésében is részt vehet, hiszen a város jelentős járműpark-felújítást tervez.

A Škoda Transportation termékpalettáján főképp alacsony padlós villamosok, elektromos mozdonyok, elővárosi vonatok, metrószerelvények, elektromos buszok és trolibuszok találhatók. A vállalat Európa-szerte több mint öt és félezer alkalmazottat foglalkoztat.