A reggeli órákban a Skyguide léginavigációs szolgáltató rendszerében bekövetkezett műszaki hiba miatt le kellett zárni Svájc légterét - írta meg az AirPortál azzal, hogy reggel leállt az induló és érkező forgalom az ország repülőterein és az átrepülés sem volt lehetséges.

A Skyguide légiforgalmi szolgálat rendszerében június 15-én a hajnali órákban bekövetkezett hiba következtében a Zürich és a Genf repüléstájékoztató körzetek (FIR) forgalmában teljes légtérzár lépett életbe.

A svájci hatóságok további értesítésig teljesen lezárták az ország légterét szerdán, miután észlelték a műszaki hibát a légi navigációs szolgáltató működésében. A lezárást biztonsági okokkal indokolták, amely nem sokkal azt követően lépett életbe, hogy leállították a fel- és leszállásokat a zürichi repülőtéren.

Átirányítva: máshová

A repülőtér egyik szóvivője ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a légikikötőt nem zárják le az utazóközönség előtt. A genfi nemzetközi repülőtér részéről mindeközben arról tájékoztattak, hogy 11 óráig leállították az összes fel- és leszállást leállítottak.

A svájci ATS Keystone hírügynökség azt közölte, hogy a Svájcba tartó gépeket máshová, egyebek között az olaszországi Milánó repülőtereire irányítják.

A Skyguide elnézést kért a kellemetlenségek miatt, hozzátéve, hogy dolgoznak a hiba elhárításán.