A világ harmadik legnépszerűbb csevegőplatformja, a Messenger amelyet havonta közel egymilliárd ember használ aktívan a Statista tavaly januári kimutatása alapján. Így meglehetősen széles közönség függ a szolgáltatástól – közölte a PcWorld.hu.

Az üzemeltető Metát épp ezért évek óta kérik, hogy a riválisokhoz hasonlóan állítsa alapértelmezetten titkosítottá a Messenger-beszélgetéseket, amire tavaly nyáron végre ígéretet is tett a cég.

A vállalat most egy friss blogbejegyzésben közölte, hogy a bevezetés első fázisaként a következő hónapok során véletlenszerű kiválasztással aktiválják a kétoldalú titkosítást bizonyos beszélgetésekben. A felhasználók minden esetben értesítést kapnak erről.

A fokozatos bevezetést az infrastruktúrája kímélésével indokolja a Meta, hivatalos rajtot illetően viszont továbbra sem kaptunk céldátumot. A vállalat egyúttal közölte, hogy véget vet a védett chatek fapadosságának, és itt is elérhetővé tesz néhány közkedvelt Messenger-beállítást:

  • a változtatható témákat, 
  • a személyre szabható emoji reakciókat, 
  • a csoportfotókat, 
  • az elküldött URL-ek előnézetét, 
  • az aktív státusz megjelenítését 
  • és az androidon használható chatbuborékokat (korábbi nevükön chatfejek).

Ami tehát a folytatást illeti,

az előttünk álló hónapokban bárki számíthat rá, hogy a Messenger használata közben értesítést kap 1-1 beszélgetése automatikus titkosításáról, aki viszont elébe menne a dolgoknak, továbbra is használhatja a régóta elérhető manuális beállítást.

Ehhez a chatekben meg kell érintenünk a partnerünk nevét, a felugró menüben pedig kiválasztani a „Titkos beszélgetések indítása” lehetőséget.