Lengyel farmerek tüntettek Varsóban azzal a szlogennel, hogy "Tisztességes fizetést a kemény munkáért!" - adta hírül a Notes from Poland. Körülbelül ezer demonstráló érkezett kétszáz traktorral. Azt várják a kormánytól hogy tegyen többet az elszálló infláció megfékezéséért. Járműveikkel nem tudtak behajtani a városközpontba, mert egy rendőrségi útzár útjukat állta, így gyalog jutottak el a miniszterelnöki hivatalhoz, ahol át akarták adni követeléseik listáját.

Elsősorban az üzemanyagok és a műtrágya magasba szökő árának korlátozását - az utóbbiak esetén nulla százalékos áfa alkalmazását - várják az ország vezetőitől. Minden többe került - mondta Michał Kołodziejczak, a tiltakozás vezetője, aki azzal vádolta a kormányzó radikális jobboldali Jog és Igazságosság (PiS) pártot, hogy figyelmen kívül hagyja az agrártermelők érdekeit a nehéz időkben.

A gyümölcstermesztők Grójec környékén - ez Lengyelország legnagyobb almatermő vidéke - a termelési költségek alatti áron kénytelenek eladni a terményeiket, 60 groszit kapnak, miközben a boltokban 3,60-ért kapható a termék. Így felmerült a szokásos vád, hogy az áruházláncok nem fizetnek korrekt árat a portékájukért. A tüntetők azzal is vádolják a PiS-t, hogy a hazai termelőkkel szemben előnyben részesíti a kínaiakat.