A hétvégén öt halálos áldozatot követelő balesetet okozott egy ittas sofőr Pozsonyban, emiatt a szlovák belügyminiszer, Roman Mikulec javasolni fogja az ittas vezetésért kiszabható büntetések szigorítását - írja a pozsonyi Új szó online verziója. 

Mikulec munkacsoportot akar létrehozni és ismertetné a koalíciós partnerekkel a szigorúbb büntetésekre vonatkozó javaslatokat. „Nem halhatnak meg ártatlan emberek az ittas sofőrök miatt” – közölte, hozzátéve: a témáról már egyeztetett a kormányfővel és az igazságügyi tárca vezetőjével is. Konkrétumokat ugyanakkor egyelőre nem árult el. Igor Matovič, korábbi elnök, jelenlegi pénzügyminiszter drasztikus tervvel állt elő: a közösségi hálón jelentette be, hogy koalíciós tanácskozáson javasolni fogja, hogy azon sofőrök járművét, akik szervezetében több mint egy ezreléknyi alkoholt mérnek, kobozzák el az állam javára.

Ezeket az autókat később árverésre bocsátanák, az így befolyt összegből pedig a balesetben sérülteket, súlyosabb esetben az elhunytak rokonait támogatnák.