Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Szeptemberben a kiskereskedelmi forgalom volumene nem változott az előző havihoz képest az euróövezetben, 0,1 százalékkal csökkent viszont az Európai Unióban. A piac 0,1 százalékos növekedést várt szeptemberre az euróövezetre. Augusztusban az euróövezet 19 és az Európai Unió 28 tagállamában egyaránt 0,3 százalékkal nőtt átlagosan a kiskereskedelmi forgalom volumene az előző havihoz képest.

Az idei szeptemberit a tavalyival összevetve naptári kiigazítással az euróövezetben 0,8 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom volumene, az Európai Unióban pedig 1,5 százalékkal.

A kiskereskedelmi forgalom legnagyobb havi növekedését Írországban regisztrálták szeptemberben, 2,9 százalékosat. Lettországban 1,5 százalékkal, Észtországban pedig 1,4 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom szeptemberben az előző havihoz képest - írja az MTI. (Mi történt Csehországban?)

A legnagyobb havi csökkenés Portugáliában volt, 1,7 százalékos, Ausztriában 1 százalékos, Belgiumban és az Egyesült Királyságban pedig 0,8 százalékos.

Éves bázison is Írországban nőtt a legnagyobb mértékben a kiskereskedelmi forgalom szeptemberben, 10,2 százalékkal. Litvániában 7,9 százalék, Lengyelországban 6,5 százalék volt szeptemberben a kiskereskedelmi forgalom éves növekedése.

Belgiumban 2,2 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom szeptemberben az egy évvel korábbihoz képest, Spanyolországban és Ausztriában pedig 1,5 százalékkal.