Az amerikai blue chipek árfolyama átlagosan 21,1 százalékot ment fel szeptember 21-e óta, a Nasdaq Composite pedig 36 százalékkal. A részvényindexek már nem csak New Yorkban, hanem szerte a világon túlvett állapotot jeleznek, ami egyrészről igaz ugyan, hogy elvileg a rövid távú profitkivét táptalaja, másrészről viszont az erős trendek éppen így kezdődnek. Nevezetesen: mindenki túlvettséget emleget, de közben méginkább túlvetté válik a piac. Ugyanakkor a momentum-játékosoknak a csúszdán való vásárlásai megtámogatják az áremelkedést. Ha azonban a politikai bizonytalanságok és a terrorfélelem megremegteti a kezeket, a kockázatkerülés azonnal eluralkodik. A svájci frank árfolyamának alakulása ezt a múlt hétfői repülőgépszerencsétlenség előtt és után egyaránt jól mutatta. A frank most is nagyon jól tartja magát a dollárhoz képest, és valósággal száguld az euróval szemben. A legújabb lépfene-esetek nyomán Chilében tizenhárom embert szállítottak kórházba.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!