A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő állami beruházási ügynökség, a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A bajai sportuszoda és élményfürdő a Petőfi szigeti Május 1. sétányon épül. A bruttó alapterülete 7 198 négyzetméter, legfeljebb 770 fő befogadására alkalmas, és 600 fős lelátóval rendelkezik. Versenyek lebonyolítására is alkalmas lesz. Helyet kap benne egy-egy verseny-, bemelegítő- és tanmedence is.

A nyertessel május 6-án kötött szerződést az ajánlatkérő.
Indult még a közbeszerzésen a kaposvári Arker Stúdió Építészeti és Kereskedelmi Kft. is.

A Napi.hu márciusban írt arról, hogy a győri TSPC Technical Supervision and Planning Consulting Hungary Kft. tervezheti Tokajban a Kopasz-hegyi tévé torony megújítását, nettó 49 millió forintért. Tavaly májusban pedig arról adtunk hírt, hogy a TSPC, a Mészáros-család érdekeltségéhez tartozó felcsúti FEJÉR Tervező és Mérnökiroda Kft., valamint a zsámbéki Fusion Architect Kft. tervezheti az Észak-Közép-budai Centrum Új Szent János Kórház és Szakrendelő rendelőintézetét, nettó 655 millió forintért. Tavaly januári hírünk volt, hogy az Észak-Közép-budai Centrum, valamint az Új Szent János Kórház és Szakrendelő felújítását, illetve új épületek tervezését nyerte el a TSPC, együtt a budapesti CÉH Tervező, Beruházó és Fejlesztő Zrt.-vel, nettó 3 milliárd 998 millió forintért.

A Céginfo.hu adatai szerint a nyertes TSPC 2012-ben alapította a győri Kádár Mihály - aki a cég honlapja szerint ügyvezető-tulajdonosa a cégnek - és a budapesti lakhelyű Varga Zoltán, 3 millió forint jegyzett tőlével. A cég tulajdonosai a múlt év vége óta a TSPC Invest Kft. és az EC Investment Hungary Kft. A 2020-as évet 3 milliárd 272 millió forint nettó árbevétel mellett, 212 millió forint adózás előtti eredménnyel zárta.

A tulajdonosai közül a TSPC Invest a szlovákiai Komarnóban bejegyzett TSPC International s.r.o. tulajdonában áll. Az EC Investment Hungary Kft. tulajdonosa pedig a szintén komarnói EC Investment s.r.o. Mindkét szlovákiai cég a múlt év végén lett tulajdonos.