A Nemzeti Közművek "környezettudatos otthon-szolgáltatóként, a takarékosság jegyében" eddig a mérővel rendelkező földgázfogyasztók számára kiküldött külön borítékban, külön számla helyett októbertől egy borítékban 3 havi részszámlát fog küldeni a mérővel rendelkező gázfogyasztók számára, akik éves fogyasztásuk alapján készített részszámlát kapnak - közölte a vállalat a honlapján.

A közműszolgáltató ugyanakkor kiemeli, hogy az éves elszámoló számla továbbra is önállóan érkezik majd. A bevezetési időszakban - attól függően, hogy a fogyasztó melyik hónapban kap éves elszámoló számlát - ennél kevesebb számla is lehet a borítékban.

Új arculat

Lesz más változás is: a fogyasztók mostanában kapják kézhez utoljára a régi arculattal rendelkező számlákat, novembertől a Nemzeti Közművek számláin már az új arculati elemekkel találkozhatnak a fogyasztók.

A közműszolgáltató szerint a számla tartalmában nem lesz változás. Pontosan olyan papírszámlák érkeznek, amelyeket a fogyasztók eddig a szolgáltatótól kaptak, tehát a változás csak annyi, hogy az eddig havonta kapott boríték helyett, három havonta kapnak papír alapú számlát.

Figyeljen a dátumra!

A Nemzeti Közművek az új számlázási rendszerével kapcsolatban arra is felhívja a figyelmet: mindig azt a számlaösszeget fizessék ki először, amelynek a leghamarabb esedékes a befizetési határideje, amelyet a borítékban lévő csekkek jobb felső sarkában található sorszám mutat.

A földgázszámlák egyidejű, egy borítékban érkezése nem befolyásolja a csoportos beszedéssel történő, automatikus befizetést. Hónapról hónapra az adott gázszámlán szereplő fizetési határidő napján terheli a szolgáltató a bankszámlát - derül ki a felhívásból.

(A Főgáz is hasonló bejelentést tett a közelmúltban.)

(Kép: Shutterstock)