A Budapest Airport felkészült a repülőtéri utasforgalom fellendülésére. A terminált üzemeltető cég közleményt adott ki, ebőbl tudható, hogy 2021 első negyedévében, a Budapest Airport forgalmában sem volt tapasztalható utasszám-növekedés. Januártól márciusig összesne 183 416 utas fordult meg a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, ami 93,4 százalékos csökkenést jelemnt az előző év hasonló időszakához képest,.

A Budapest Airport közlése szerint a légitársaságok egy része már bejelentette a 2021-ben indított járataik listáját, illetve a meglévő járatokra vonatkozó sűrítéseket is. E szerint a Ryanair júliustól öt új járatot indít, Burgasz, Rodosz, Szófia, Bologna és Zadar úticélokra, és számos meglévő útvonal járatsűrűségét is jelentősen növeli, a Wizz Air pedig Chania városát vette fel újdonságként budapesti menetrendjébe. Az easyJet bővíti a Budapest-Párizs között közlekedő járatai számát, és heti két alkalommal Bázelba is üzemeltet légijáratot. A Qatar Airways a Doha-Budapest útvonalon jelentett be járatsűrítést, és sűrűbben közlekedik az Emirates dubaji járata is. A Lufthansa a müncheni járat újraindítását jelentette be, és újra elérhető a TAROM Budapest-Bukarest, valamint az Air France Budapest-Párizs járata is.

Chris Dinsdale, a cég vezérigazgatója elmondta, hogy repülőtér-üzemeltetőként kötelességük a különböző forgatókönyvekre felkészülni, s hogy az utasok számára biztonságos, egészségvédelmi szempontból is megfelelő körülményeket tudjanak biztosítsani.

A repülőtér fejlesztését célzó beruházások a koronavírus légiközlekedésre gyakorolt negatív hatásai ellenére sem álltak le, a Budapest Airport több projekt megvalósítását - az alacsony utasforgalom miatt - előre hozta. 2020 végéig, két év alatt 167 millió euró értékben valósultak meg fejlesztések, a beruházások pedig 2021 első negyedévében is folytatódtak - áll a közleményben.