Az orvosi figyelmet igénylő, nem életveszélyes sérülésekre és megbetegedésekre szakosodott centrumban időpontfoglalás és bejelentkezés nélkül egy órán belül megvizsgálják és legfeljebb négy órán belül szakszerűen ellátják az érkezőket hétköznap délelőtt 10-től este 8 óráig. 

Az új ellátási modell alapja, hogy a Multiklinikán a gyors betegellátáshoz szükséges sürgősségi kompetencia, infrastruktúra, szakorvosi és diagnosztikai háttér egy helyen áll rendelkezésre.

A központban a legtöbb, hirtelen fellépő, nem életveszélyes, de gyors orvosi ellátást igénylő egészségi problémát kezelik. Idetartoznak a különböző végtagsérülések, a lázzal járó fertőző megbetegedések; fájdalmas állapotok, allergiás reakciók ellátása illetve vállalják különböző sebek, csípések kezelését, valamint idegen testek (szálka, kullancs stb.) szakszerű eltávolítását is.

A saját laboratóriumi háttérnek köszönhetően a sürgős laborvizsgálatokat, illetve szükség esetén a sürgősségi ultrahang- és röntgenvizsgálatokat is helyben végzik el, közeli partnerintézményekben gyors CT-vizsgálatra és annak a leletezésére is lehetőség van - olvasható az egészségügyi szolgáltató közleményében.