A külföldi gasztroturisták és üzleti utazók nélkül teljesen reménytelen az elit éttermek helyzete - mondta a Világgazdaságnak Gerendai Károly üzletember, az első Michelin-csillagos étterem, a Costes és a Downtown Costes tulajdonosa.
Szerinte a költségeket nem lehet bevételcsökkenéssel kompenzálni. Különösen az úgynevezett fine dining éttermekre, mert ezekben az átlagosnál is magasabbak a költségek, s a fél háznál szerényebb forgalommal a vállalkozások felemésztik magukat.
Égetjük a milliókat - mondta Gerendai. A Costes őszig biztosan nem nyit ki, a Costes Downtown a múlt héten kinyitott, egyelőre a korábbi átlagos reggeli- és ebédforgalom tizedénél tart az étterem.
A lap szerint hat Michelin-csillagos budapesti étterem közül a Stand is kinyitott pár napja, de a Babel, a Borkonyha és a kétcsillagos Onyx nem.
Legolvasottabb
Most érkezett: katonai drónok támadtak Zelenszkij gépére, áttörték a légtérzárat
Sokak rémálma válhat valóra: minden jel arra mutat, hogy a legrosszabbra kell készülnünk
Felkavaró beszédet tartott a Nobel-díjátadó előtt Krasznahorkai László: a ma angyalai áldozatok, akiket a világ kegyetlensége tett tönkre
Cicások figyelem: brutális szigor jön, teljesen megváltozik az állattartás
Tovább dagad a botrány: több városban is eljutott a gyerekekhez a lárvákban úszó csokimikulás
Idegesítő problémát orvosolna a kormány: új szabályok jönnek az EESZT időpontfoglalásban
Elon Musk visszavág: letiltotta Brüsszelt az X-ről
Titokzatos karácsonyi csomagok érkeznek a nyugdíjasokhoz: már el is kezdődött a kézbesítés
Már nem készpénzt kérnek karácsonyra a fiatalok: megdöbbentő dolgot írnak helyette a kívánságlistára