A Budapest Airport nyerte el az év cargo repülőtere díjat az Air Cargo News Awards 2022 díjátadón - közölte a cég a távirati irodával.

Múlt pénteken rendezték Londonban az egyik legnagyobb nemzetközi cargo médiaügynökség, az Air Cargo News éves díjátadóját. A légiszállítási ágazat Oscar-díjaként is emlegetett elismerést idén az év cargo repülőtere kategóriában a szakmai zsűri döntése alapján a Budapest Airport kapta - közölték, hozzátéve: a magyar főváros repülőtere olyan nagy, évi több millió tonna árut regisztráló központokat előzött meg, mint a Brussels Airport Company, a szingapúri Changi Airport Group és a Liege Airport.

A Budapest Airport 2020-ban, 50 millió eurós fejlesztésként adta át a BUD Cargo City elnevezésű légiárukezelő komplexumát, azzal a hosszútávú céllal, hogy a cargo bázis a teljes közép-kelet-európai régió elosztóközpontjává váljon.

A központ megnyitása óta a Budapest Airport 2021-ben újabb rekordévet zárt, és a globális trenddel ellentétben 2022-ben is stabilitás jellemzi a budapesti légiszállítást: a január-augusztus között 47 százalékkal nőtt a cargo volumene a 2019 hasonló időszakában kezelt forgalomhoz képest és 9,4 százalékkal bővült éves összevetésben, míg a világban 9 százalékos cargo forgalom visszaesés tapasztalható.

 A BUD Cargo City nemcsak a koronavírus-járvány alatt jelentette a légiárukezelés legbiztosabb bástyáját, hanem az azt követő időszakban is óriási versenyelőnyhöz juttatta a társaságot - mondta René Droese-t, a Budapest Airport fejlesztési igazgatója. 

A Budapest Airport 2022 szeptemberében a BUD Cargo City bővítésébe kezdett. A beruházással bővül a komplexumhoz kapcsolódó forgalmi előtér, valamint a BUD Cargo City árukezelő épületeinek kapacitása is megnő.