A nagyobb áruházláncok kínálatában nem találják a vásárlók és az online áruházakban sem rendelhető a Balfi és a Visegrádi ásványvíz - írja a Telex.

A Balfi eltűnéséról januárban már írt a Nyugat.hu, a lap a Sopron melletti Balfon is járt, és azt látták, hogy a palackozóüzemben áll a termelés, nem is volt élet az üzem területén, a szokásos kamionsornak nyoma sem volt.

A Balfi és Visegrádi a legutóbbi információk szerint a Pet-Pack Kft.-hez tartozott. Ez a vállalat korábbi beszámolók szerint nem volt túl jó bőrben. A járvány előtti években több mint 4 milliárdos árbevételük volt, ami a pandémia idején jelentősen csökkent, de nyereség még a jó években se nagyon volt. A 2016 és 2020 közötti időszakot évi 200-400 millió forint közötti veszteségekkel zárták.

A társaság nem reagált a hírportál megkeresésére. Hasonlót tapasztalt a Magyar Ásványvíz, Gyümölcsé és Üdítőital Szövetség is, amely szintén nem tudnak sokat a két ásványvíz eltűnésének hátteréről, és amelynek a megkereséseire szintén nem reagált a cég.