Az új vezető feladata az Alstom teljes magyarországi szervezetének irányítása lesz: ő vezeti majd a vállalat budapesti kereskedelmi irodáját, valamint a vasúti forgóvázak gyártására szakosodott és több mint 630 főt foglalkoztató mátranováki gyáregységét, amely Nógrád megye egyik legjelentősebb munkaadója – közölte a vállalat.

Az Alstom célja a mostani kinevezéssel is az, hogy erősítse magyarországi jelenlétét, valamint nyereségesebbé tegye hazai gyártó és üzleti tevékenységét, különösen az innováció és fenntarthatóságot szolgáló vasúti járművek értékesítése területén.

Balázs Gáspár először 2008-ban csatlakozott az Alstomhoz, ahol számos munkakörben, egyebek mellett a BKV metró projekt ügyfélkapcsolati menedzsereként, később pedig üzletfejlesztési igazgatóként dolgozott. E munkakörben feladatai közé tartozott a MÁV Start számára végzett és jelenleg megvalósítás alatt álló, fedélzeti ETCS berendezések felújítását célzó pályázat előkészítése. Ezt követően 5 évig a magyarországi Thalesnél is dolgozott üzletfejlesztési és értékesítési igazgatóként.