A NAV feketelistáján szerepelt az a politikus, akit a korrupciógyanúba keveredett Völner Pál helyett indít a Fidesz az egyik Komárom-Esztergom megyei választókerületben, erről a Szabad Európa írt.

A politikus 2018-ban került fel arra a jegyzékre, amelyen a NAV azokat listázza, akiknél be nem jelentett alkalmazottat találtak. A 2014-es önkormányzati választások előtt Erős azt állította, van diplomája, de az újabb bemutatkozásából már hiányzik a diplomára utaló rész.

Erős 2014 óta fideszes önkormányzati képviselő Esztergomban, 2019-ben lett Hernádi Ádám alpolgármestere a városban. Ennek a körzetnek a fideszes Völner Pál az országgyűlési képviselője, de ő vesztegetési ügybe keveredett (az ügyészség szerint Völner 83 millió forintot kapott azért, hogy elintézzen egyes bírósági végrehajtói kinevezéseket). Völner ezért lemondott államtitkári posztjáról és nem is indul újra a képviselőségért. Az ő helyére jelöli a Fidesz Erős Gábort.

Erős Gábor labdarúgóbíróként futott be nemzetközi karriert, egyebek mellett Kassai Viktor asszisztenseként több világbajnoki, olimpiai és Bajnokok Ligája-mérkőzésen is részt vett.

Erős Gábor a Facebookon úgy reagált, a könyvelője hibázott, amiért vállalta a felelősséget.