A Kaposvári Járási Ügyészség különösen jelentős mennyiségű hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat egy büntetett előéletű, az ötvenes éveiben járó férfival szemben, aki pécsi és kaposvári bérelt ingatlanokra vitetett közel 1,9 tonna olasz hulladékot. A vád szerint

10 év fegyházbüntetésre ítélését követően 2019-ben szabadult, ami után különböző vállalkozásokba kezdett a más nevén lévő, de ténylegesen általa irányított cégeken keresztül.

Kamucégeket irányított, úgy vállalta a hulladékszállítást

A férfi által képviselt egyik gazdasági társaságot a hulladékgazdálkodási hatóság ugyan nyilvántartásba vette, azonban hulladékgazdálkodási engedélyt nem adott ki. A vádlott ennek ellenére olasz vállalatokkal hulladékkezelési szerződéseket kötött, amelyekben nem veszélyes – jobbára műanyag, textil és papír – hulladék Magyarországra történő szállítását vállalta.

2022 januárja és 2022 júliusa közötti időszakban több kamionnyi szemetet hozatott Pécsre és Kaposvárra Olaszországból, amit a cégei által bérelt, lakóövezetek melletti telkeken helyezett el.

A vádlott által engedély nélkül gyűjtött és tárolt, különösen jelentős mennyiségű hulladék súlya megközelíti a két tonnát.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a többszörös visszaeső vádlottal szemben fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

Megvan a dátum, amikortól leadható ingyen az elhasznált gumiabroncs

Nem kell majd fizetni a gumiabroncs-hulladék leadásáért. Bővebben>>>