„A hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények tárgyában Farkas Félix nemzetiségi szószóló és más személyekkel szemben tett feljelentést a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségnek megküldtem” – a Nészava birtokába került irat szerint így tájékoztatta február első napjaiban a Központi Nyomozó Főügyészség az Országos Roma Önkormányzatot (ORÖ). Az ORÖ elnöke, Agócs János ezt örömmel fogadta, hiszen szerinte ez azt mutatja, hogy a január közepén tett feljelentésüket nem dobta vissza a rendőrség.

Az viszont meglepte, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség nevesítette Farkas Félixet, ők ugyanis ismeretlen tettes ellen tettek feljelentést. A Központi Nyomozó Főügyészség a napilap kérdésére azt válaszolta, hogy a hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt tett feljelentés alapján a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség – a rendelkezésre álló törvényi határidőn belül – a feljelentés kiegészítését rendelte el.

A roma önkormányzat januári büntetőfeljelentésében azt állította, hogy a Farkas Félix által december 7-re, a budapesti Benczúr Hotelbe összehívott megbeszélésen olyan szerződéseket ajánlottak 30 roma önkormányzati képviselőnek, amiért cserébe „semmit nem kell igazából csinálni”. Az ORÖ egy december 7-ei találkozón készült felvétel alapján tette a feljelentést. 

Az ORÖ feljelentésében az áll: a jelenlevők tisztában voltak azzal, hogy a szerződés színlelt, azaz nem várják el tőlük az abban foglalt szolgáltatás teljesítését, ez csupán politikai tevékenységüket díjazza. Farkas Félix pedig – írták a feljelentésben – aktívan részt vett a szerződés létrejöttében és a valódi céljának ismertetésében. A hotelben tartott megbeszélésen elhangzott, hogy harminc körzetben a Lungo Drom fogja eldönteni, melyik jelölt nyer és „meg kell kérni a Fidesztől az árát!”