A Magyar Közút idén is ünnepi díszbe öltözteti a fővárosban az M0-s autóúton található Megyeri hidat: idén mind a két pilon zöldbe borul a következő két hétvégén, így a híd úgy fog festeni, mintha karácsonyfa lenne – tájékoztatta a Magyar Közút a napi.hu-t.

A 35 emelet magas Megyeri-híd pilonjai első körben 2022. december 23-25. között, pénteken, szombaton és vasárnap este váltanak zöld színűre. Az első hétvégén mindkét pilon mindkét oldalára felkerül a karácsonyi csúcsdísz.

A második hétvégén pedig december 30-tól egészen az új év első napjáig, vagyis január 1-ig lesz zöld színű a Megyeri híd.

Pécsi Norbert, a Magyar Közút kommunikációs osztályvezetője elmondta, szinte adja magát a helyzet, hogy a karácsonyfa alakú Megyeri híd karácsonyfává alakuljon az ünnepek alatt. Arról nem is beszélve, hogy a híd egyik különlegessége, hogy az útpályáról és a víz felületéről is pontosan egy karácsonyfát is ad ki a sziluettje.

A híd kivilágításával a társaságnak idén is az a célja, hogy a közlekedők számára egy kicsit rendhagyóbbá, kedvesebbé tegyék a karácsonyt.

Már tavaly is imádta az ország a karácsonyfává alakuló Megyeri hidat

Az idei akcióra azok után kerül sor, hogy már a tavalyi karácsonyi szezonnak is kiemelkedő eseménye volt, hogy a társaság pár napra karácsonyfává alakított 100 méter magas Megyeri-hidat.

A Magyar Közút sok pozitív visszajelzést kapott a tavalyi hídöltöztetés után, hogy idén is karácsonyfa lesz-e a Megyeri hídból. Ezért az energiatakarékosságot szem előtt tartva a társaság kizárólag a híd alap díszkivilágítását felhasználva színezi a karácsonyfa alakú hidat zöldre. A költséghatékonyabb megvalósítás bár valamivel halványabb hatást ígér, viszont idén így mind a két pilont átszínezik, tehát a budai és a pesti hídfő is ünnepi zöld világítást kap.

A Megyeri karácsony 2.0 light beharangozó videója elérhető a Magyar Közút hivatalos Instagram oldalán.

Gyalogosan is meg lehet csodálni a gigakarácsonyfát

A szakemberek most is felhívják a figyelmet arra, hogy aki nem csupán a Megyeri-hídon áthaladva szeretné szemügyre venni az ünnepi díszvilágítást, semmiképpen se álljon meg a leállósávon, mivel azt kizárólag műszaki hiba esetén lehet használni.

Aki fotózni szeretne, az ne vezetés közben tegye, hanem a 2-es főút felől közelítse meg a hidat, a pesti hídfő alatti részen keresztül pedig biztonságosan, gyalogosan vagy akár kerékpárral is eljuthat a helyszínre.

Továbbá azt is kérik a közútkezelő munkatársai, hogy óvatosan, a követési távolságot betartva, a többi közlekedőre figyelve haladjanak át a hídon az érintett napokon, ezt a pályán található digitális kijelzőkön is külön jelzik majd.

A közútkezelő dunakeszi mérnökségének szakemberei pedig a forgalom zavartalan lefolyását és a leállósáv szabályos használatát is rendszeresen ellenőrzik majd az útellenőri szolgálatukon és a hídon található forgalomfigyelő kamerákon keresztül.