Május 28-án nyit a Lupa Beach Budakalász határában, ahol ingyenes gyereknappal indul be a strandszezon.

A jelentősen dráguló költségek miatt mi sem tudjuk megúszni áremelés nélkül, viszont a családosoknak, akiket az árak növekedése a legjobban érint, még ebben a nehéz helyzetben is szeretnénk komolyabb kedvezményt adni

– mondta el a Lupa Beach alapítója, Gerendai Károly.

Az ötletgazda vállalkozó azt is hozzátette, hogy az idei szezonban a 12 év alatti gyermekek számára végig ingyenes lesz a Lupa. A 12 és 18 év közti, valamint a 60 év feletti korosztály kedvezményes áron veheti igénybe a strand szolgáltatásait. A szentendrei és budakalászi lakcímkártyával rendelkezők pedig 50 százalékos kedvezménnyel vásárolhatnak belépőt.

Aki pedig a munka után vágyik egy kikapcsoló csobbanásra, az 16 órától már jelentős engedménnyel válthat sunset jegyet – jelentette be szintén Gerendai Károly.

Május 28-án gyereknap alkalmából számos program várja a Lupán a családokat: lesz többek között Ninja Warrior akadálypálya, lézerharc, kincskeresés, íjászat és célbalövés. Ha már az időjárás is kedvez, a fiatalok kipróbálhatják a vízi kalandparkot, a vitorlázást és SUP-olást, és suhanhatnak az Óriásbanánon, ahogy strandröplabda, strandkézilabda, tollas és petanque is lesz.

Gerendai Károly arról is beszámolt, hogy a tavalyi év végletes időjárása kedvezett a hínár elburjánzásának, idén azonban, a szezonnyitás előtt sikerült a hínárhelyzetet megnyugtatóan megoldani, így a Lupa vize továbbra is tiszta, amelynek minőségét folyamatosan ellenőrzik.

(via Turizmusonline)