A hosszú hétvége a végéhez közelít, így rendkívül erős forgalomra kell számítani az M7-es autópályán a Balaton irányából a főváros felé, valamint a tó körüli fő és mellékutakon is. Az M3-as autópályán Nyíregyháza felől is sokan tartanak Budapest irányába, itt Hatvan és Gödöllő között szakaszos lassulásra kell számítani - tájékoztat az Útinform.

A külföldön dolgozók is megindultak nyugat irányába, így az M5-ös autópálya - M0-s autóút - M1-es autópálya útvonalon a szokottnál jóval erősebb a forgalom. A főbb autópályákon, és főutakon telített sávokra, a forgalmasabb csomópontok közelében torlódásokra kell készülni.

Az M7-es autópályán a főváros irányába, Siófok és Székesfehérvár között telítettek a sávok, Balatonvilágosnál torlódik a forgalom.

Az M5-ös autópályán, a főváros irányába, az M0-s csomópont előtt baleset történt. A 24-es km-nél sávzárásra és több km-es torlódásra kell készülni. Aki teheti Ócsa és az M0-s között válassza az 5-ös főutat.

Az M3-as autópályán, a főváros irányába, Bag térségében a 41-es km-nél két személyautó ütközött össze. A belső sávot lezárták, a forgalom a külső sávon halad, a torlódás 4-5 km-es.

Az M0-s autóút déli szektorán, az M1-es autópálya irányába, Szigetszentmiklós és Halásztelek között torlódik a forgalom, 15-20 perces az időveszteség.

Az M1-es autópályán, Hegyeshalomnál a határátkelő előtt, 1-2 km-es a kilépésre várakozó kocsisor hossza.