A Continest Zrt. egy 2019-ben alakult ideiglenes infrastruktúra megoldásokat kínáló 100 százalékban magyar tulajdonú vállalat, mely elsősorban unikális kialakítású, összecsukható konténerek fejlesztésével és gyártásával foglalkozik. Az általuk gyártott konténerek több iparágban is felhasználhatók, így a társaság fejlesztésében legyártott fenntartható és környezetbarát konténerek 80 százalékkal csökkentik a szén-dioxid kibocsátást és a logisztikai költségeket.

A COVID-járvány idején lettek először piacvezetők

A konténertechnológiát fejlesztő vállalat a koronavírus-járvány idején gyorsan alkalmazkodott a megváltozott igényekhez, és újonnan fejlesztett termékeivel gyorsan tudta növelni a piaci részesedését. Az innovatív technológiákat integráló konténerek fejlesztése során így került beépítésre az elektromos ellátás, a napelem és akkumulátor rendszerek, a vizesblokk egységek, illetve a védelmi ipar területén különös jelentőséggel bíró ballisztikus rendszerek.

2020-ba ez a cég helyezte üzembe az első mobil Covid-19 mintavételi pontot Budapesten, majd ezt követően átadták a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közösen üzemeltetett mobil konténerlabort is. Ezzel a társaság akkor belépett a kiemelkedő jelentőséggel bíró medikai szegmensbe is.

A válság idején is újabb fejlesztéssel őrizte piacvezető helyét a cég

2022-ben a medikai piacon léphetett előre a vállalkozás a székesfehérvári üzemének fejlesztése során. A speciális eszközök beszerzése nyomán megvalósult beruházás célja, hogy növelhető legyen az olyan moduláris, azonnal bevethető, gyorstelepítésű egészségügyi mobil konténerek gyártási volumene, amelyek a koronavírus-járvány elleni védekezésben, vagy humanitárius katasztrófák, illetve egyéb egészségügyi ellátást igénylő helyzetek esetén is alkalmazhatóak.

Az 541 millió forint összköltségű projekt megvalósítására a társaság több mint 432,91 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében.

A Continest egy olyan iparágat indított újra Magyarországon, amely hosszú évtizedek óta ugyanazon a technológián alapult és nem követte a piaci trendeket, sem pedig a globálisan átalakuló igényeket.

Stratégiai cél a körforgásos gazdaság alapjainak megteremtése

Kis-Márton Vidor, a Continest Zrt. vezérigazgatója elmondta, fontos feladatnak tartják, hogy a stratégiai céljaik megvalósításához tudományos hátteret hozzanak létre.

Székesfehérvári gyárunkat 2021-ben indítottuk el, ahol a gyártás, a termékfejlesztés és a gazdasági tevékenység mellett fontos célkitűzés, hogy a hazai és a nemzetközi üzleti szféra felelős szereplőjeként aktívak legyünk a társadalmi és a szakmai párbeszéd terén nemcsak az üzleti világ, hanem az oktatási intézmények partnereként is. Elkötelezettek vagyunk abban, hogy innovatív cégként a jövő generáció számára lehetőséget biztosítsunk az elméleti és a gyakorlati ismereteket összekapcsolására.

 

A cég kutatás-fejlesztési partnere a jövőben a veszprémi Pannon Egyetem lesz. A felsőoktatási intézmény stratégiai célja, hogy a náluk folyó kutatások közvetlenül is hasznosuljanak a gazdaságban, valamint, hogy az egyetem a körforgásos gazdaság európai központjává váljon. Abonyi János rektor-helyettes az együttműködés bejelentése során elmondta, a vállalattal közös értékek, fenntarthatóság-központú innováció iránti elkötelezettség, a két szervezet nemzetközi szinten is kiemelkedő kutatási és fejlesztési tevékenysége biztos alapot nyújthat a hosszú távú együttműködésre.