Levelükben megemlítik, hogy az oltás utáni tesztekkel kapcsolatban igen sok eltérő vélemény látott napvilágot, de szakértőik és a kutatások szerint is egyértelmű a kapcsolat a neutralizáló antitestek és a klinikai védettség között, ami azt feltételezi, hogy a kínainál is erre épül a fő klinikai hatásosság.

Mivel sajnos továbbra sem elérhetőek a hiteles tudományos publikációk a kínai oltás hatásosságáról és a kiváltott sejtválaszról, ezért a nyilvános kutatások és publikációk alapján egyre inkább az a tudományos álláspont, hogy a SARS-CoV-2 (COVID-19) vírussal szembeni klinikai védettség megjósolható az antitestek mértékéből – vagyis a neutralizáló antitestszint erősen összefügg a klinikai védettséggel - írják.

A levélben több tanulmányt is idéznek, amelyek szerint az inaktivált vírus vakcinákkal, így a Sinopharm vakcinával szemben sejtes ”celluláris” immunválasz nem, csak „humorális” immunválasz alakul ki, ezért a negatív teszteredmény bizonyítja, hogy a Sinopharm vakcina oltása nem alakított ki bennük védettséget a SARS 2 vírussal és az általa kialakított COVID-19 betegséggel szemben.

Sejtes immunválasz sincs

Állításukat alátámasztják azzal is, hogy egyre többen végeztetik el a második oltás után több héttel az IgG, S1, S2, tüskefehérjék elleni, a Nukleokapszid elleni, a neutralizációs és a ma már a piacon is elérhető T-sejtes laboratóriumi vizsgálatokat is a saját költségükön. A hivatalos laboratóriumokban elvégzett és számos felületen, Facebook csoportokban, szakértői nyilatkozatokban ismertetett teszteredményekből is látható, hogy a neutralizációs és a sejtes immunitási vizsgálatok eredménye döntő többségében megegyezik az előző tesztekben kimutatott védettségi szintekkel, így sokunknál vagy nagyon gyenge, vagy egyáltalán nem alakult ki immunológiai védettség a SARS-CoV-2 (COVID-19) vírus ellen. Csoportunkban is több olyan személy van, akik a második oltás után 4-6 héttel a negatív IgG tesztek után ellenőriztették a neutralizációs és/vagy a sejtes immunitásukat és az is negatív eredményt adott - írják.

Ez a probléma többségében az idősebb 60+ korosztályt érinti, de nem kizárólagosan csak őket. Laborleletek kivonatát is csatolják a levélhez abban bízva, hogy az érintett döntéshozó szervek hivatalból is kikérhetik a teszteket végző laboratóriumi vizsgálatok eredményeinek a statisztikáját, vagy lekérhetik azt az EESZT felületéről.

Oltottak, de nincsenek biztonságban

A negatív eredményeken lévő orvosi szakvélemények birtokában ezek az emberek jogosan érzik azt, hogy holott felvették a javasolt oltást, még sincsenek kellő biztonságban. Főleg most, az ország nyitási intézkedései mellett még sokkal körültekintőbben, távolságtartással, vagy adott esetben bezártságban kell tovább élniük, úgy mintha oltatlanok lennének, önhibájukon kívül. - áll a döntéshozókhoz címzett levélben.

Hiába rendelkeznek „Védettségi igazolvánnyal”, annak a lehetőségeivel mégsem élhetnek, vagy ha igen, veszélybe sodorhatják magukat és a környezetüket is.

Most, hogy a munkahelyek a kormányzati intézkedések hatására fokozatosan nyitnak és megszüntetik az eddigi járványügyi intézkedéseiket, veszélyes helyzetbe sodorhatják az oltott, de védtelen munkatársaikat, ügyfeleiket, illetve hamis biztonságérzetet adnak azoknak, akik nem vizsgáltatták meg a védettségük mértékét, és azt hiszik, hogy védettek, pedig nem - hangsúlyozzák a levélírók, akik Facebook-csoportot is létrehoztak

Sinopharm vakcinával oltottak negatív ellenanyagszinttel névvel.

Mint írják, tudják, hogy „statisztikai hibának” számítanak, de azt kérik, hogy számukra is biztosítsák, hogy megfelelő védettséghez juthassanak, ahogy ezt már egyéb Sinopharmmal oltott országokban meg is teszik - így Egyesült Arab Emírség, Bahrain és Szerbia is fontolóra vette.

Ingyenes tesztet és új oltást kérnek

Kérik továbbá a megfelelő szerológiai tesztek ingyenes elérhetőségét, ideértve a sejtes immunitást és az antitest számot mérő vizsgálatokat is, valamint annak eredményét figyelembe véve egy újabb, más típusú, lehetőleg mRNS alapú oltóanyaggal történő ismétlő/emlékeztető 3. oltást, vagy teljesen negatív eredmények alapján tegyenek lehetővé egy újbóli regisztrációt egy újabb oltási sorozatra, mivel az érintettek oltatlannak tekinthetőek!

Van elég oltóanyag, ez nem lehet akadály

Emlékeztetnek arra is, hogy a hivatalos álláspont szerint az országban rendelkezésre áll, illetve fog állni elegendő mennyiségű oltóanyag erre a célra, hiszen már több mint 12 millió adag oltóanyag érkezett, és még 17,2 millió adag nyugati vakcina van rendelés alatt vagy áll már raktárban, így ez nem lehet akadálya a problémánk megoldásának.