Folytatódik az elektronikus fizetések térnyerése a bankkártyás fizetések száma, ezen belül pedig az okoseszközös tranzakciók adatai alapján – közölte a K&H. Az idei év első öt hónapjában a pénzintézet lakossági ügyfelei az Apple Pay, a Google Pay, a Xiaomi Pay és a Garmin Pay alkalmazás segítségével összesen több mint 18 millió tranzakciót bonyolítottak, ami 75 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi szintet. A vásárlásokhoz köthető forgalom 93 százalékkal több mint 128 milliárd forintra emelkedett.

Árva András, a K&H lakossági szegmensért felelős marketingvezetője szerint 

a digitális megoldások fejlesztése mellett továbbra is fontos, hogy az ügyfelek választhassanak a különböző fizetési alternatívák közül, így lehetőségük legyen a készpénzes fizetésre is.

A K&H adataiból kiderül, hogy a különböző okoseszközös fizetési megoldások közül a Google Pay-hez és az Apple Pay-hez köthető a legjelentősebb forgalom.

  • Az idén január eleje és május vége között a Google Pay-fizetések száma éves összevetésben 80 százalékkal 6,7 millióra emelkedett.
  • Ezzel párhuzamosan az Apple Pay-tranzakciók száma 72 százalékkal 11 millió fölé nőtt.
  • A másik két okoseszközös megoldás közül a Garmin Pay-fizetések száma 72 százalékkal 97 ezerre emelkedett.
  • A Xiaomi Pay-nél a vásárlások száma 650 százalékkal 29 ezerre nőtt, a kiugró emelkedést tekintve figyelembe kell venni, hogy a Xiaomi Pay csak tavaly márciustól érhető csak el, így a múlt év első öt hónapjára vonatkozó adatok még alacsonyak voltak.

Mennyi eurót váltsak? - kiment a divatból már a kérdés is

Az idén külföldre a magyarok 32 százaléka tervez utazni, közülük 83 százalék jelezte, hogy utazása során bankkártyával vagy okos eszközzel kíván fizetni. Bővebben >>>