Tavaly novemberben rekord összegbe került többek között a temetés, a jogosítvány és a fodrász is, mostanra azonban tovább romlott a helyzet.

Az enpenzem.hu ír arról, hogy a legfrissebb adatok szerint 

a temetés áprilisra 22-30 ezer forinttal tovább drágult. A hajvágás ára is több száz forinttal haladja meg a tavaly novemberi rekord adatokat, ahogyan a jogosítvány megszerzésének költségei is, amely több mint hatezer forinttal kerül többe.

A portál elemzése szerint összesen mintegy negyven termék, illetve szolgáltatás került áprilisra rekord szintre. Ide tartozik a marhahús, a csemegeszalonna, a gomba, a narancslé vagy az ásványvíz is. Emellett a napi menü, az iskolai ebéd és a vendéglátóhelyeken árult kávé ára is rekordot ért el.

A drágulások mellett mintegy húsz termék került áprilisban legalább egy ezressel kevesebbe az eddigi legmagasabb áránál. Ide tartozik a 3 és a 4 csillagos szállodai szobák ára vagy a férfi átmeneti kabát.

A KSH áprilisi jelentése szerint 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak az előző év azonos hónapjához képest. Márciushoz viszonyítva átlagosan 0,7 százalékkal emelkedtek az árak.

Májusban szörnyű dolog leselkedik a magyar vásárlókra, ez mindenkit érint

Megakadt az infláció csökkenése, de a legnagyobb gond az, hogy innentől a bázishatások az áremelkedések mellett dolgoznak.