Zacher Gábor pénteken a PwC Outlook rendezvények keretében beszélgetett Kadarkai Endrével, akinek Facebook-oldalán jelent meg a beszélgetés - szúrta ki a portál.

Csütörtökön a Népszava megírta, a Honvédkórházban 112 orvos tagadta meg az önkéntes túlmunkát, mert az intézmény azt nem fizette ki számukra. A kórház sürgősségi osztályán kritikus a helyzet alakult ki. Az ezt követő kórházi közlemény tagadta az információt, majd pénteken kiderült, mégiscsak nagy a baj. A sürgősségit (SBO) vezető Zacher pénteken állt föl, arra hivatkozva, hogy "az a fajta személyügyi és tárgyi krízis, ami az évek során kialakult a kórházban, a munkavégzést veszélyeztette".

A fórumon Zacher Gábor elmondta, az elmúlt hónapokban kilenc kollégája adta be a felmondását. Szerinte csak akkor fog megjavulni a magyar egészségügy, ha bedől a rendszer, ehhez most közel vagyunk. Állítása szerint a Honvédkórházban a minimumfeltételekhez képest 60 százalékban vannak jelen egészségügyi dolgozók, a műszerek pedig elavultak.

Az orvosi döntéseket érintő kérdésre Zacher azt felelte, tíz százalékuk biztosan félre megy. Ugyanakkor szerinte a magyar orvostársadalom ezt nem ismeri be. Így fogalmaz: Az egyik leggázabb a magyar orvostársadalom, ami létezik. A fórumról a Youtube-ra felkerült videót azóta Zacher Gábor kérésére eltávolították.

Fotó: Shutterstock