Elkerülhetetlennek tartja az áremelést Kolonics Zoltán, a budapesti Málna The Pastry Shop tulajdonosa, aki társával és feleségével, Varga Ágnessel átvehette a Dining Guide gáláján az év cukrászdájának járó elismerést - írja a Világgazdaság. Náluk nem fordulhat elő, hogy "olcsósítják" a termékeket. Ugyanazt a madagaszkári vaníliát, belga csokoládét, brontei pisztáciát használják ezután is, tehát ha nem szeretnének ráfizetéssel működni, akkor ezt bele kell kalkulálni az árakba - mondta Kolonics Zoltán.
De nem csupán az alapanyagokról van szó, az áram is brutálisan drágult. Mivel ipari áramot használnak, ez rendkívül érzékenyen érinti őket. Több mint 200 százalékos áremelkedés következett be az elmúlt időszakban. Eddig nagyjából 20 százalékkal húzták feljebb az áraikat, miközben az alapanyagok esetében 40 százalékos növekedést tapasztaltak. Ha nem stabilizálódik a helyzet, kénytelenek lesznek ismét növelni a sütemények árát.
Gazdasági hírek azonnal,
egy érintéssel
Töltse le az Economx app-ot, hogy mindig időben értesülhessen a gazdasági és pénzügyi világ eseményeiről!
Kérjen értesítést a legfontosabb hírekről!
Legolvasottabb

Magyar Péter kifizette volna a büntetést, de inkább mást kértek tőle a tanárok

Új célcsoport jelent kihívást a Balatonnál, nem győzik őket kiszolgálni

Biztos helyről tudjuk, hogy nem épül meg az M0-ás körgyűrű, lesz helyette M100 és M10
Két híd összeomlott, egy vonat pedig felrobbant egyetlen éjszaka alatt

Lecsapott az új Covid, fertőz, mint a pestis, intézkedett a WHO

Vérfagyasztó fenyegetést kapott Berlin, hamar elszabadulhat a pokol

Újabb fővárosi területen vezetik be a fizetős parkolást
Vérszemet kaptak a nacionalisták: le az euróval

Hatalmas biznisz lett a garázsüzlet
