Elkerülhetetlennek tartja az áremelést Kolonics Zoltán, a budapesti Málna The Pastry Shop tulajdonosa, aki társával és feleségével, Varga Ágnessel átvehette a Dining Guide gáláján az év cukrászdájának járó elismerést - írja a Világgazdaság. Náluk nem fordulhat elő, hogy "olcsósítják" a termékeket. Ugyanazt a madagaszkári vaníliát, belga csokoládét, brontei pisztáciát használják ezután is, tehát ha nem szeretnének ráfizetéssel működni, akkor ezt bele kell kalkulálni az árakba - mondta Kolonics Zoltán.
De nem csupán az alapanyagokról van szó, az áram is brutálisan drágult. Mivel ipari áramot használnak, ez rendkívül érzékenyen érinti őket. Több mint 200 százalékos áremelkedés következett be az elmúlt időszakban. Eddig nagyjából 20 százalékkal húzták feljebb az áraikat, miközben az alapanyagok esetében 40 százalékos növekedést tapasztaltak. Ha nem stabilizálódik a helyzet, kénytelenek lesznek ismét növelni a sütemények árát.
Legolvasottabb
Óriási zuhanás a kutakon, ekkor érdemes tankolni
Váratlan bejelentést tettek a meteorológusok a fehér karácsonyról
Nagy bejelentést tett a 4iG: a világ egyik legnagyobb védelmi technológiai gyártójával kötöttek megállapodást
Karácsony előtt jött a hideg zuhany, több mint száz dolgozót küldenek el
Vége van: döntést hozott az Európai Unió az orosz energiáról
Érdekes fordulatok jöhetnek a nyugdíjaknál: erről jobb, ha mindenki tud
Hamarosan benyújtják a számlát: mindannyian fizetni fogunk
Földönkívüli űrhajó közelít? A Nap felé mutató csóva felkavarta a csillagászokat
Összeomlott az egyik futárszolgálat a karácsonyi rohamban, forrnak az indulatok