Elkerülhetetlennek tartja az áremelést Kolonics Zoltán, a budapesti Málna The Pastry Shop tulajdonosa, aki társával és feleségével, Varga Ágnessel átvehette a Dining Guide gáláján az év cukrászdájának járó elismerést - írja a Világgazdaság. Náluk nem fordulhat elő, hogy "olcsósítják" a termékeket. Ugyanazt a madagaszkári vaníliát, belga csokoládét, brontei pisztáciát használják ezután is, tehát ha nem szeretnének ráfizetéssel működni, akkor ezt bele kell kalkulálni az árakba - mondta Kolonics Zoltán.
De nem csupán az alapanyagokról van szó, az áram is brutálisan drágult. Mivel ipari áramot használnak, ez rendkívül érzékenyen érinti őket. Több mint 200 százalékos áremelkedés következett be az elmúlt időszakban. Eddig nagyjából 20 százalékkal húzták feljebb az áraikat, miközben az alapanyagok esetében 40 százalékos növekedést tapasztaltak. Ha nem stabilizálódik a helyzet, kénytelenek lesznek ismét növelni a sütemények árát.
Legolvasottabb

Felháborodott ápolók írtak levelet Pintér Sándornak

Fordulat a lezuhant indiai repülő ügyében: kiderülhet, miről beszéltek a pilóták a légiirányítókkal

Hason landolt egy magyar repülő a reptéren, most hozták nyilvánosságra az incidenst
Brutális földindulás csapott le, rengeteg a sérült

Már tisztán látni, hogyan fog elszállni az olaj ára az Irán-Izrael háború miatt

Leváthatják a Budapesti Közművek éléről Mártha Imrét

Ennyi volt, lehúzza a rolót a rangos hazai fesztivál

Az államkincstári kamatok elveszítésével riogatnak, de ez csalás

Teljesen felforgatja a biciklisek életét az új KRESZ
