A szombathelyi Styl ruhaipari cég csődeljárást kezdeményez maga ellen - írja a Nyugat.hu.

Az MVM már korábban kikapcsolta az áramot az épületben, majd az aggregátort is, ezért leállt a termelés. A fűtést is aggregátorral próbálták megoldani.

A cég a fizetésekkel is elmaradásban van, jelenleg az októberi fizetés egy részével és a teljes novemberi fizetéssel tartoznak az alkalmazottaknak.

A portál több dolgozóval is beszélt, akik szerint a vezetőség elkérte mindenkinek az elérhetőségét és szerdára ígértek nekik további információkat.

Radics Tibor általános igazgató a portálnak megerősítette, hogy a napokban kezdeményezik a csődeljárást. A fizetési elmaradásokkal kapcsolatban azt közölte, hogy valóban vannak nehézségeik, de szerinte „a dolgozóknak meg kellett volna érteni, ha nem gyártják le a megrendelést, akkor nem lesz pénz, és nem tudunk fizetést adni”.

Radics azt is hozzátette, hogy ő azon dolgozik, hogy mindenki megkapja a fizetését. Az MVM-mel próbálnak megegyezni, azonban nagy szükségük lenne az állam vagy az önkormányzat segítségére. Az önkormányzattól már nemleges választ kapott a megkeresésére, Hende Csaba országgyűlési képviselőt pedig nem érte el.

 

A Sheinnek vetélytársa akadt, máshova is érkeznek az olcsó ruhák

Az Amazon csökkenti a 20 dollár alatti ruhákat értékesítő kereskedők díjait, ami annak a jele, hogy a kínai Shein céggel árháborúra készül. Bővebben --->