Több mint 170 milliárd forintra becsülte a Budapesti Corvinus Egyetem által a helyi gazdaságra gyakorolt éves teljes pénzügyi hatást az üzleti oktatás vezető nemzetközi hálózata, az EFMD hatástanúsítványa.

Magyarországról egyedüliként, ismét nemzetközi BSIS (Business School Impact System) minősítéssel ismerték el a Budapesti Corvinus Egyetem hozzájárulását a helyi és regionális gazdasági-társadalmi fejlődéshez.

Az oktatási intézmény hatását hét területen elemzik: pénzügyi, oktatási, üzletfejlesztési, szellemi, társadalmi, továbbá a régió imázsára, valamint az iskola regionális ökoszisztémájára gyakorolt hatás.

Navracsics Tibor elmondta, pályázhatnak-e a magyar egyetemisták az Erasmusra

Az egyetemisták az őszi szemeszterben is pályázhatnak az Erasmus ösztöndíjakra – közölte Navracsics Tibor, aki az Európai Bizottságot is arra kérte, támassza alá a Tempus Közalapítványon keresztül, hogy nincs fennakadás a mobilitási programban. Bővebben>>>

62 intézményből az elsők között indult a versenyben

Jelenleg 19 ország 62 intézménye rendelkezik a határozott időre szóló hatástanúsítvánnyal, köztük a svájci St. Gallen-i Egyetem vagy a holland Erasmus Egyetem Rotterdam School of Management intézménye.

A Budapesti Corvinus Egyetem az első intézmények egyike volt, amely vállalta, hogy megméretteti magát az eljárásban, és 2014, majd 2018 után idén harmadjára is megszerezte a minősítést.

Nagyon jó esélyekkel indulnak a végzett hallgatók

A BSIS-jelentés leszögezte:

  • a Corvinus Egyetemen végzettek munkaerőpiaci esélyei kiválóak az intézmény elismertségének és magyarországi vezető pozíciójának köszönhetően.
  • A dokumentum azt is kiemelte: a magyar tőzsdén jegyzett nagyvállalatok felsővezetőinek nagy része itt végzett, tehát a Corvinus kiváló karrierperspektívát nyújt.

„Mindezek jól mutatják egyetemünk megkerülhetetlen beágyazottságát a hazai gazdasági életbe” – mondta Anthony Radev, a Budapesti Corvinus Egyetem elnöke a közlemény szerint.

A BSIS jelentése hangsúlyozza: a Corvinus Egyetem alapítványi működése, az ebből következő jelentős és stabil pénzügyi háttere lehetővé teszi, hogy az egyetem hosszú távra tervezzen, és stratégiáját megvalósítsa.

A 2013-ban létrehozott BSIS-rendszert az Európai Unió által támogatott, nemzetközi üzleti iskolai akkreditációs testület, az EFMD (European Foundation for Management Development) egy évtizede működteti, a FNEGE (a francia Nemzeti Üzleti Oktatás Vezetéséért Egyesület) szervezettel együttműködésben.