Egy hét alatt közel nyolcezer aláírás gyűlt össze azon a szabad.ahang.hu -n elindított, Hídvégi Józsefnek, Fonyód polgármesterének címezett petíción, amellyel az aláírók azt szeretnék elérni, hogy megmaradjon a fonyódligeti Árpád part szabadstrandnak, zöldterületnek, és ne legyen tele kocsmákkal - írja a 24.hu.

Az aláírásgyűjtést helyi ingatlantulajdonosok, családtagjaik és ott nyaralók indították el az a felszólítással, miszerint “Nem kérünk az egy kilométeres partszakaszra négy nagy kocsmát!" Fonyód önkormányzata nevében a polgármester mint tulajdonos bérbe adta az Árpád partra levezető utcák partszakaszi részét vendéglátóegységek létrehozására. Ezzel teljesen figyelmen kívül hagyják az Alkotmánybíróság határozatát, mely szerint a Balaton partjától 30 méteren belül nem lehet építkezni.

Nincs ok a bővítésre

Semmivel nem lehet megindokolni, hogy a meglévő ellátórendszert bővítsék, hiszen ezen a szakaszon van már négy játszótér, több vécé, tíznél több öltöző, valamint büfék, kifőzdék, kis éttermek a part környékén, ezek elérhetőek, megtalálhatók, jól működnek. Ezen építkezés kizárólag néhány ember érdekét szolgálja, nem az itteni ingatlantulajdonosokét, akik nyaralni járnak ide, és nem a kocsmák közötti életre és az ezzel járó zajra, szagokra, szemétre, tömegre kíváncsiak - vélik az aláírók.