Megszünteti a kormány október 1-től a ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt.-t – derült ki a péntek este megjelent Magyar Közlönyből. A hvg.hu által szemlézett bejelentés alapján a cég legtöbb feladatát a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága fogja majd ellátni.

Az átvétel felelősét a rendeletben a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztert, vagyis Mager Andreát jelölték meg.

Azokat a feladatokat, amelyek nem kerülnek a hatósághoz, a 24.hu szerint október 1-től a tárca nélküli miniszter, és a Miniszterelnöki Kormányiroda veszi át. Úgy mint  a dohánytermék-kiskereskedelmi jogosultság átengedéséről szóló pályázatok kiírása, elbírálása; a koncessziós szerződések megkötésének (módosításának, megszüntetésének) előkészítése; a koncessziós szerződésekből eredő számlázási feladatok, illetve a koncessziós szerződésekkel összefüggő követeléskezelési feladatok ellátása.

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága egyébként az állami koncessziók, a bírósági végrehajtók és a felszámolók ura lesz, itt írtunk róla: