A Middle East Eye azonban rámutat, hogy

éppen ez a két százalék jöhetett volna jól az igazi ellenzéki jelöltnek, Kemal Kilicdaroglunak ahhoz, hogy már a választás első fordulójában legyőzze Recep Tayyip Erdogant.

A legutóbbi felmérés szerint Kilicdaroglu 49.3, míg Erdogan 43.7 százalékon áll, márpedig az első fordulós győzelemhez elég 50 százalék.

 

 

 

Az Európai Unió ajtaja nem nyílik ki automatikusan Ankara előtt

Mivel a török elnök az utóbbi években egyre inkább tekintélyelvűvé vált, ez lehetővé tette az EU-nak, hogy jogosan zárjon ki minden komoly vitát Ankarával az esetleges tagságról. A vasárnapi választás viszont új fejezetet nyithat. Bővebben>>>

Ince kiszállását a választásból azzal indokolta, hogy rágalomhadjáratot indítottak ellene. Elmondása szerint hamis képeket felhasználva úgy állították be, mint egy korrupt és nagyon gazdag embert, aki több nővel is viszonyt folytat.

Ince persze politikai magyarázatot is adott, azt mondta, nem akarja, hogy az összellenzéki koalíció, a Hatok Asztala őt okolja, ha jelöltjük, Kemal Kilicdaroglu veszít.

A „török Gandhi” szelíden kirúghatja az államfői székből Erdogant

Tűkön ülnek a külföldi befektetők, miután jelenleg a török Gandhinak becézett ellenzéki elnökjelölt, Kemal Kilicdaroglu a közvélemény-kutatások alapján – ha csak hajszállal is, de – vezet az aktuális államfővel, Recep Tayyip Erdogannal szemben. A jelenlegi vezető húsz év után távozna posztjáról. Bővebben>>>