A postai dolgozók két héttel ezelőtt, Újvidékről indult tiltakozása hamar országos méreteket öltött, a postások és a futárok több mint 90 százaléka, míg az ablak mögött dolgozók 15 százaléka beszüntette a munkát. A sztrájkolók a rossz munkakörülményekre, a munkaerőhiányból fakadó működési nehézségekre és arra panaszkodtak, hogy a fizetésük akár 50 százalékkal elmarad az országos átlagtól. A sztrájkba lépő postai dolgozók öt követelését fogalmaztak meg:  

  1. további alkalmazottak felvételét a munkaerőhiány mérséklésére
  2. azonnali, minimum 30 százalékos béremelést 
  3. az előző évi nyereségből származó bevételek október végéig való kifizetését
  4. az alkalmazottakkal szembeni diszkrimináció megszüntetését
  5. a szerbiai kormány vállaljon garanciát a felsorolt követelmények teljesítésére.

Zoran Đorđević, a Szerbiai Posta megbízott igazgatója tárgyalni hívta a Sloga-nak, a postai dolgozók szakszervezétnek a tagjait, illetve kirúgással fenyegette a munkától távolmaradókat. A tüntetők október 30-án találkoztak a posta vezérigazgatójával és a követeléseik egyike, a vállalati nyereségi rész kifizetése teljesült, vagyis a posta munkavállalói 60.000 és 87.000 dinár közötti összeget kaptak. Đorđević megígérte, hogy a posta jövő évi költségvetésében legalább 30 százalékos béremelést irányoznak elő a dolgozóknak. A szakszervezeti oldal pedig biztosította a posta megbízott igazgatóját, hogy a tiltakozók november 1-től felveszik a munkát. 

Erre hivatkozva Đorđević ismét felszólította a dolgozókat, hogy térjenek vissza a munkahelyükre. Emlékeztetve a protestálókat, hogy a szerb kormány jóváhagyta a posta alkalmazottai részére a vállalati nyereség után járó összeg kifizetését, amit az érintettek azóta meg is kaptak, illetve, hogy dolgoznak a munkavállalóik bérrendezésén is.