Nem kegyelmezett különélő felesége a Yellowstone és a Farkasokkal táncoló Oscar díjas sztárjának. Kevin Costnertől csillagászati összeget, évi egymilliárd forintnak megfelelő dollárt kér három közös gyermekük édesanyja, Christine Baumgartner. Mindez az egykori kézitáska-tervező nő ügyvédei által a napokban benyújtott bírósági dokumentumokból derült ki, melyeket megszerzett a People. Ezek szerint Christine havi 248 ezer dollár gyerektartásra tart igényt mindhárom gyermek után.

Havi 248 ezer dollár extrák nélkül

beadványban a 49 éves nő azt állítja, hogy ez az összeg "kevesebb annál az összegnél, amely ahhoz szükséges, hogy a gyerekeket a megszokott életmódjukban tartsák", vagyis ez csak az alap apanázs lenne.

A különélő feleség ezen kívül azt kéri a bírsóágtól, hogy a 68 éves Costner fizesse be a 16 éves Cayden, a 14 éves Hayes és a 13 éves Grace a magániskolai tandíjait, az iskolán kívüli tevékenységeket, a gyermekek sportolási költségeit és egészségügyi kiadásait.

Úgy néz ki, hogy exe az utolsó bőrt is lehúzná a színész-filmrendezőről, hiszen a házastársi tartásra vonatkozó kérés egyelőre nem szerepel a kaliforniai Santa Barbara megyei Legfelsőbb Bírósághoz pénteken benyújtott kérelemben.

Tavaly hatalmasat kaszált

A dokumentumokban Costner tavalyi bevétele 19,5 millió dollár volt, a családjuk adók nélküli kiadásai pedig 6,7 millió dollárra rúgtak. A család nettó bevétele az összes kiadás és adó után 7,6 millió dollár volt.

A felsorolt ​​költségek közé tartozik a Karib-térségbe, Hawaiira és Aspenbe való rendszeres utazás, valamint a vendégek rendszeres szórakoztatása, amelyhez vendéglátók vagy szakácsok szükségesek.

Ráadásul több nagy ingatlanuk fenntartása évente körülbelül 2 millió dollárba kerül.

A Costner ügyvédei által korábban benyújtott bírósági iratok alapján a házassági szerződésük értelmében a feleségnek 30 napja volt a válókereset benyújtása után, hogy elhagyja a színész tulajdonában lévő 145 millió dollárra becsült, kaliforniai Carpinteriben lévő tengerparti házat. Ennek a nő nem tett eleget, hiszen a május 1-én benyújtott válókeresetet után ez a határidő már lejárt.

Costner havi 38 ezer dollárt fizetne

A dokumentumokban Costner vállalja, hogy havi 38 ezer dollár gyerektartást fizet a „bizonyos gyermekekkel kapcsolatos költségek" száz százalékán felül, beleértve a magániskolai tandíjat, könyveket, egyenruhákat, iskolai kirándulásokat, gyermeksportokat, táborokat és egyéb, tanórán kívüli tevékenységeket, valamint az egészségbiztosítást. 

A színész bírósági irataiból az is kiderül, hogy Costner már kifizetett Christine-nek egymillió dollárt, a házasság előtti megállapodás értelmében.

A pár 2004 szeptemberében házasodott össze. Cayden, Hayes és Grace mellett Costner egyben négy idősebb gyermek apja is korábbi kapcsolataiból: Annie 39, Lily 36, Joe 35 míg Liam 26 évesek.