Több európai országra, köztük Franciaországra, Nagy-Britanniára, Németországra és Magyarországra vonatkozóan is megemelte az utazási figyelmeztetés szintjét Izrael Nemzetbiztonsági Tanácsa – derül ki a Haaretz cikkéből, amit elsőként a hvg.hu vett észre.

A besorolás szerint „potenciális veszély” fenyegeti az izraeli utazókat ezekben az országokban, és a figyelmeztetési szintet az öt fokú skála kettes szintjére emelték többek között Ausztria, Belgium, Bulgária, Görögország, Izland, Írország, Hollandia, Málta, Portugália, Spanyolország és Svédország esetében is. Ausztrália, Oroszország, Kína, Brazília, Argentína és más közép- és dél-amerikai országok is kettes besorolást kaptak.

Számos afrikai és közép-ázsiai országban is – köztük Dél-Afrikában, Eritreában, Üzbegisztánban, Kazahsztánban és Türkmenisztánban – 3. szintre emelkedett a figyelmeztetési szint, itt a nem feltétlenül szükséges utazások elhalasztása javasolt.

Bahrein, Tunézia és Katar, valamint az észak-kaukázusi országok és az Iránnal határos országok többsége „vörös" országnak minősül, ezeket az országokat az izraelieknek azonnal el kell hagyniuk – tették hozzá.

 

Horrorgyilkosság történt: féltik a nyugatra tartó magyarokat

Terrortámadás történt szombat este Párizsban: egy, a titkosszolgálatok által már ismert, radikális iszlamista késsel megölt egy német turistát, két másik embert pedig megsebesített, egyiküket kalapáccsal – az elkövető a muszlimokért akart bosszút állni. Pénteken óvatosságra intették a Németországba utazó magyarokat is. Bővebben >>>