A város Beskitas negyedében található 16 emelet épület földszintjén található bárban felújítási munkálatok folytak a nappali órákban, amikor tűz keletkezett.

A török hatóságok szerint legalább 29-en vesztették életüket, az áldozatok a munkálatokat végző munkások – írja az Index.

A lap szerint az oltásban 86 tűzoltó vett részt, 31 tűzoltóautóval. A tűz okát egyelőre nem tudni, a török hatóságok ugyanakkor elfogatóparancsot adtak ki a szórakozóhely menedzserével, a felújítási munkálatokért felelős vezetőjével, valamint három másik munkahelyi vezetővel szemben – írja az MTI.

Az Index a Haber Türk hírportálra hivatkozva azt írja, hogy a szórakozóhely 1987-ben kapott hivatalos működései engedélyt, melyet 2018-ban újítottak meg. Davut Gül kormányzó szerint ugyanakkor az épület és a szórakozóhely jellegéből adódóan feltehetőleg illegálisan zajlott a felújítás.

Nem is gondoljuk, mivel járulunk hozzá a téli erdőtüzekhez

Szakemberek szerint már nem csak a szárazságot és az emberi figyelmetlenséget kell okolni egy-egy terület lángba borulásakor, hanem az éghajlatváltozást lelassítani vagy csökkenteni. Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább >>>