Robbanás történt egy elhagyott hőerőmű területén a Szentpétervár melletti Pavlovszkban április 26-án késő este. Az egész város hallotta a robbanás hangját.

Orosz sajtóértesülések szerint az elhagyott fűtőerőmű teljesen megsemmisült, helyén egy 6 méter átmérőjű és 1,5 méter mély kráter maradt – írja a Meduza hírportál.

A helyszínre érkező mérnökök és hatósági munkatársak sem tudták megállapítani, hogy pontosan mi robbanhatott fel.

Egyelőre azonosítatlan, darabok nélküli tárgyként azonosították azt, ami a helyszínen felrobbant

– számolt be a lap, hozzátéve, hogy egy második világháborús gránát felrobbanását sem zárnák ki.

Az Orosz Nyomozó Bizottság szentpétervári főosztálya megerősítette, hogy április 27-én azonosítatlan eszköz robbant fel Pavlovszkban. Az ügyben büntetőeljárás indult ismeretlen tettes ellen. 

 

Szentpétervártól 200 kilométerre manőverezett egy atomfegyver-szállító amerikai bombázó

Egy nukleáris robbanófejek szállítására alkalmas amerikai bombázó manőverezett a Balti-tenger felett, 200 kilométerre Szentpétervártól. Bővebben>>>

Nem ez az első titokzatos, egyben ijesztő jelenség Szentpétervár egén: februárban „azonosítatlan lebegő tárgyat” észleltek az orosz város légterében: egy időre le is zárták Szentpétervár Pulkovó repülőterét és annak környékét.

Az életbe léptetett Szőnyeg-terv értelmében az évi 20 milliós utasforgalmú terülőtér légterének lezárása mellett a vadászgépeket is riasztották. A 112-es Telegram-csatorna arról számolt be, hogy az objektum egy nagy drónra hasonlít.