Ahogy telik az idő, annál nehezebb lesz szállást találni a napfogyatkozási ösvényen belül. És minél jobban telik az idő, annál magasabbak lesznek az árak - mondta Dave Clark, a NationalEclipse.com webhely vezetője a CNN Travelnek. Hozzátette, itt az ideje a szobák lefoglalásának.

Az út mentén néhány helyen a szállodák már foglaltak, és a fennmaradó szobák árai azonban jelentősen növekedtek.

Ezen a héten a Booking.com oldalon végzett keresés azt mutatta, hogy a körülbelül 30 000 lakosú városban Russellville-ban a szállások 87%-a már nem volt elérhető 2024. április 7. és 9. között. Két szabad szobával rendelkező szálloda, a Motel 6 és az American Inn & Suites éjszakánként 500, illetve 699 dollárért kínált szállást.

De sok nagyobb városban még lehet találni nagyobb apartmanokat.

Egy másik lehetőség a nyaralók bérlése. Az Airbnb árait több helyen – a napfogyatkozás útja mentén –, egyes ingatlantulajdonosok 1000 dollárt kérnek, ha valaki plusz egy éjszakára marad, míg mások nem emelték meg az árakat, vagy legalábbis még nem.

 

Carla Pendergraft, a Waco Convention Center & Visitors Bureau turizmusért felelős igazgatóhelyettese elmondta, hogy jelenleg nagyon kevés hotelben van elérhetőség.

Egyes szállodák azonban még nem nyitották meg foglalási rendszerüket, így további szobák is megjelenhetnek a piacon.

Az emberek a Clingmans Do-ból nézik a napfogyatkozást

A mintegy 115 mérföld (185 kilométer) széles ösvény Észak-Mexikón vezet át, átszeli az Egyesült Államok 13 államát és Kelet-Kanadát. Az égi eseményre minden bizonnyal özönleni fognak a kíváncsiskodók.

Az ösvény Texasban belép az Egyesült Államokba, áthalad ezen az államon, Oklahomán, Arkansason, Missouri-n, Illinois-on, Kentucky-n, Indianán, Ohión, Pennsylvanián, New Yorkon, Vermonton, New Hampshire-en és Maine-en.

Sokan azt sem tudják, mi az a válság, ezerrel tolják a külföldi utakat

Egy friss kutatás szerint kevesebbet utaznak a magyarok a koronavírus-járvány vége óta, mint a pandémia előtti időszakban. Milyen turisztikai szezon elé nézünk, amikor a válaszadók ötöde úgy nyilatkozott, hogy egyáltalán nem utazik külföldre? Bővebben >>>