Egy 33 éves chicagói férfi nem tudott rájönni, mi baja lehet szeretett spánielének, annak ellenére, hogy kutyakiképző végzettsége van. Kedvence fintorgott a többi kutyára, és az állatorvosok sem tudták megállapítani, mi baja lehet.

Végül egy állatmédium jelentett vigaszt, aki beszélgetni kezdett a spániellel, miközben egy képet nézegetett róla. A médium pedig azt mondta az elkeseredett gazdinak, hogy a kutya nem volt biztos benne, hogy megbízhat-e a mellső lábaiban, ha az idegen kutyák közül valamelyik nem lenne vele barátságos – írja a The Wall Street Journal.

A kutya mellső lábai néhány hónappal később remegni kezdtek, amiről a a gazdinak eszébe jutottak az állatmédium szavai.

Az állatorvosnak is továbbította az elhangzottakat, aki nem volt elragadtatva, mondván, hogy mások is hivatkoztak már korábban állatmédiumokra.

Állati jó tarifák mellett dolgoznak

A 48 éves Dawn Allen 25 éve dolgozik állatmédiumként, heti 30 telefonos konzultációt tart, egy 40 perces alkalomért 85 dollárt kér. Mint a lapnak nyilatkozta, korábban sokan kételkedtek képességeiben, ma már azonban egyre többen fordulnak hozzá segítségért.

A médium az egyik ügyfelével közösen azon dolgozott, hogy annak dán dogjai megtanuljanak viselkedni és ne tegyék tönkre a bútorokat a szálláshelyen, ha a gazdival nyaralni indulnak. A kutyák pedig az utazás alkalmával mindvégig szót fogadtak, a „terápia” sikeresnek bizonyult. Sőt, miután az egyik kutya elpusztult, a gazda abban is a médium segítségét kérte, hogy könnyebben szerezzen új társat az életben maradt kedvenceinek.

Az állatmédium a munkája során állítólag olyan kutyával is „beszélgetett”, aki testképzavarosnak hitte magát a beceneve miatt.

Van azonban olyan állatmédium is, akik több száz háziállattal foglakoznak, köztük kutyákkal, macskákkal, teknősökkel, lovakkal, tehenekkel és sertésekkel. Ennél a 34 éves szakembernél egy 90 perces ülés 550 dollárba kerül, elmondása szerint pedig 7600-an állnak várólistán.

Az állatmédiumok a lap szerint egyre elfogadottabb szerepet töltenek be a társadalomban. A foglalkozásokon gyakori téma, hogy feltárják a háziállatok viselkedésével kapcsolatos problémákat, vagy hogy megfejtsék, boldog-e a gazdája mellett a macska, illetve, hogy az elhunyt kedvencek élvezik-e túlvilági életet.

A Pew Research Center felmérései alapján ez nem meglepő, hiszen az amerikai állattartók mintegy fele úgy tekint a háziállatára, mint a család egy emberi tagjára. Ezt támasztja alá az is, hogy még az infláció ellenére is tovább nőttek a háziállatokra fordított kiadások.

A YouGov 2022-es felmérése arra is rámutatott, hogy az amerikai válaszadók 67 százaléka gondolja úgy, hogy már volt paranormális élménye.

Van, ahol keményen megsarcolják a háziállattal költözőket

Ma már nem ismeretlen fogalom a globális albérletpiacon sem a kisállat-kaució, sem a háziállatdíj. Többek között az Egyesült Államokban és Kanadában is rádöbbentek a bérbeadók, hogy a háziállattal költözni vágyókkal akár magasabb bérleti díjat is megfizettethetnek. Az Otthon Centrum országos ingatlanközvetítő-hálózat tapasztalatai szerint ezek a tendenciák Magyarországon egyelőre nem jelentek meg, itt inkább csak a merev elzárkózás jellemző a kisállatos bérlőjelöltekkel szemben.
Bővebben--->