Jakobot rendőri segítséggel sikerült az Orosházi Állatvédőknek elkoboznia az állatkínzóktól. A kutya vérző sebekkel, mocsokban és láncra verve élte életét. Vele együtt több társát is kimentették a borzalmas körülményekből. Hosszú gyógyszeres kezelés után azonban javulni kezdett Jakob állapota, ezután pedig váratlan fordulatot vett az élete.

A sassy.hu szerint ugyanis rögtön Németországból jelentkezett érte az új gazdája, aki történetesen a kisállatfelszereléseket forgalmazó Trixie nevű vállalat munkatársa volt. A négylábú történetére pedig felfigyeltek a cégnél. Olyannyira, hogy a reklámarcuknak is megválasztották, így hamarosan több termékfotón is szerepelni fog Jakob.

Szóljunk az állatvédőknek és a jegyzőnek

2022 januárjával lépett életbe a módosított állatvédelmi törvény, aminek értelmében az állatkínzókra, a szaporítókra súlyosabb büntetés róható ki, valamint azokra is, akik állatviadalokat szerveznek. Ha az tapasztaljuk, hogy a környezetünkben egy állattal rosszul bánnak, azaz folyamatosan láncon tartják, nem megfelelő körülmények között él, beteges vagy el tud az udvarról, szökni, a helyi állatvédő egyesületeknek, illetve a jegyzőnek szólhatunk erről, akik megteszik a szükséges lépéseket.