Tavaly az I-Team ellenőrizte a kereskedelmi DNS-tesztelő cégeket, és elküldte az egyik New Hampshire-ben élő kisállat-tulajdonos, Michelle Leininger mintáját a DNA My Dog nevű cégnek. Az eredmények azt mutatták, hogy a hölgy részben bulldog – írta meg a CBS News

Akkor a cég szolgáltatási igazgatója, Jessica Barnett úgy válaszolt,

 

a közölt eredmények nem lennének lehetségesek emberi mintán.

Ez arra késztette az I-Team-et, hogy másodszor is ellenőrizze az eljárást és Christina Hager riporter mintáit küldte el, most három különböző cégnek.

 

Az Orivet nem tudta megadni a fajtaazonosító elemzés elvégzéséhez szükséges adatokat, a Wisdom Panel azt írta, hogy a minta nem jó ahhoz, hogy megbízható eredményt adjon.

A DNS My Dog eredményei azonban ismét kutyafajtákat kapcsoltak össze az emberi mintával. Hager DNS-ének 40 százaléka alaszkai malamut, 35 százaléka shar-pei, 25 százaléka labrador volt.

 

Komolyan megkérdőjelezték a torontói cég hitelességét és módszereit.

 

A vállalat állítja, hogy a lehető legnagyobb pontossággal, komoly, tudományos alapon működő teszttel képesek megállapítani a DNS-minták alapján, hogy annak tulajdonosa milyen kutyafajhoz, hány százalékban tartozik – ennek természetesen szép ára is van, 80 és 200 kanadai dollár között mozog.