Milyen jövő vár a nyomdaiparra egy digitális világban?
Milyen jövő vár a nyomdaiparra egy digitális világban?

Milyen jövő vár a nyomdaiparra egy digitális világban?

Hatékonyság, biztonság, fenntarthatóság - ezek a digitális üzleti világ legfontosabb kihívásai. Mit jelentenek mindezek a gyakorlatban a nyomdaipar számára? A Canon Hungária vezetői erre adtak válaszokat az Economx podcastjában.
Gáll Csongor, 2024. április 26. Fotó: Economx / economx

Tatai Károly, a Canon Hungária irodai megoldások értékesítési vezetője emlékeztetett arra, hogy az irodai technika alapvetően a nyomtatásból indult ki, amelyet hamarosan a szkennelés követett. Ennek az egész folyamatnak a digitalizálása folyik napjainkban. A régi nagy tárházak digitalizálása során hatalmas adatbázisokat lehet felépíteni a kinyert adatokból.

Lakos László, a nyomdai megoldásokért felelős értékesítési vezető egy teljesen másik világban mozog, hiszen a nyomdai megoldások nagyon nagy része még analóg. A teljes nyomdaipari piac értéke a világban 837 milliárd dollár, ebből a digitális nyomtatás része még csak a 15 százalékát teszi, amiből viszont tekintélyes részesedése van a Canonnak.

„A vállalat munkájához a szoftveres csapatunk folyamatos fejlesztésekkel járul, illetve saját belső fejlesztéseket is csinálunk. Létezik olyan projektünk, amely egy belső fejlesztés kapcsán kelt életre, és ezt követően vált külső ügyfélnek is eladható termékké” – tette hozzá Minárovics Ákos szervízvezető.

Ma már az irodán belüli nyomtatás teljes mértékben az IT-rendszer infrastrukturális részévé vált. A kibertámadások visszaverése miatt is a Canon kifejezetten törekszik arra, hogy mindig a legújabb protokollokat használja, illetve többféle megoldást biztosítson egy-egy felmerülő problémára.

Különösen fájó pont, hogy milyen adatok kerülhetnek ki egy rendszerből, ezért folyamatosan vizsgáljuk azt, hogy mekkora biztonsági szintet kell elérniük. Ehhez igazítjuk azt, hogy milyen protokoll és biztonsági szint szerint dolgozzunk


– jegyezte meg Minárovics Ákos.

A nyomtatókon keresztül történő esetleges hackertevékenységet titkosított winchesterekkel és zárt internetprotokollon történő kommunikációval próbálják kiszűrni. Erős fejlesztés folyik a Canonon belül, hogy minden ilyen incidenst lehetőleg képesek legyenek elkerülni. Az értékesítési vezető kiemelte, hogy azért érdemes olyan eszközökre költeni, ahol maximális a biztonság, mert az IT-biztonsági betörések 27 százaléka az a nyomtatóeszközökön keresztül történik, sok vállalat vezetőinél viszont ez tény még nem tudatosodott.

További videók

Ajánlom figyelmedbe az alábbi cikket!

Milyen jövő vár a nyomdaiparra egy digitális világban?

Hatékonyság, biztonság, fenntarthatóság - ezek a digitális üzleti világ legfontosabb kihívásai. Mit jelentenek mindezek a gyakorlatban a nyomdaipar számára? A Canon Hungária vezetői...

A NAPI Online nem vállal felelőséget a cikküldő "Megjegyzés" mezőjébe írt tartalomért és kijelenti, hogy a cikküldő kizárólag látogatóink kezdeményezésére küld leveleket. Tájékoztatásul közöljük, hogy a cikküldő minden elküldött levélben megjeleníti a küldést kezdeményező látogató IP címét.

Copyright 2001-2024 www.napi.hu Online Kft. Minden jog fenntartva.