Brad Pitt azt állítja, hogy volt felesége, Angelina Jolie eladta a francia szőlőbirtokukban, a Château Miravalban lévő részesedését, bosszúból a gyermekfelügyeleti jogért folytatott vitáért.

A máig civakodó sztárok fejenként több mint egymillió dollárt költöttek eddig a válásra, a gyermekelhelyezési perben foglalkozatott ügyvédjeik óradíja 1000-1500 dollár között mozog.

Három év múlva már mindegyik közös gyermekük nagykorúvá válik, úgyhogy a jogvita addig talán le sem zárul.

A Page Six ismertette a jogi dokumentumok tartalmát, amelyek szerint Brad Pitt és Angelina Jolie korábban megegyeztek abban, hogy soha nem adják el a 30 millió dolláros birtokban lévő részüket a másik beleegyezése nélkül.

Lehet-e könnyű egy válás? Majd elválik

Lelkileg szinte minden válás nehéz, és ahogy emelkedik a házasságkötések száma az utóbbi években, úgy a válások száma is nőtt. Sokan azonban az sem tudják, hol is kellene elkezdeni a folyamatot. Ebben a nehéz élethelyzetben felmerülő kérdések megválaszolásában nyújtanak segítséget a családjogászok. Bővebben>>>

Sajtóhírekből tudta meg, hogy új társtulajdonosa van

franciaországi birtokot még 2008-ban vették, és ott tartották az esküvőjüket. Amikor 2019-ben elváltak, Angelina Jolie úgy döntött, hogy eladná részesedését, és tárgyalni kezdett az 59 éves Brad Pitt-tel a kivásárlási lehetőségről. Állítólag még abba is beleegyezett, hogy az üzletet Brad Pitt javára osszák fel, mert ő több pénzt és időt fektetett a projektbe.

2021 nyarán Brad Pitt mégis sajtóhírekből értesült arról, hogy a színésznő eladta 50 százalékos részesedését egy orosz oligarchának, Jurij Sheflernek, akit Brad Pitt korábban elutasított.

Hollywood egykori álompárjának a franciaországi szőlőbirtok eladása miatt kirobbant jogi vitája bírósági szakaszhoz ért, miközben Brad Pitt rájött, hogy új tulajjal osztozik a szőlőbirtokon.

Az egészet megtervezték. Angelina Jolie titokban egyeztetett Sheflerrel tulajdonrészének eladásáról, és erről szándékosan egy szót sem szóltak Brad Pittnek

– írták a Brad Pitt ügyvédjei által benyújtott panaszban.