A Közgép építőipari cég keddi rendkívüli állománygyűlésén bejelentették, hogy a tulajdonos Nyerges Zsolt eladta a vállalatot a kormány által favorizált tiszakécskei üzletember Szíjj László cégének, a Duna Aszfalt Kft.-nek - írta a 444.hu. Összesen 30 százaléknyi részvénycsomagot adtak el, a vételár nem ismert.

Nyerges Zsolt a teljes igazgatósággal együtt lemondott a cég vezetéséről. Új igazgatóságot nem neveztek ki, a céget ugyanaz a Tóth László irányítja majd, aki a Duna Aszfaltot is vezeti. A hvg.hu emlékeztetett: amikor a nyáron Simicska Lajos visszavonult, gyakorlatilag a teljes cégbirodalma Nyerges Zsolthoz került. Az adminisztráció még tart, mindenesetre azokat a részvényeket, amelyeket Nyerges magánszemélyként birtokolt, már el is adta, ez után pedig a Közgép Zrt. vagyonának jelentős része átszáll a kiválással létrejövő Közgép-Kivitelezési Zrt.-re.

A Direkt36 írt arról, hogy Mészáros Lőrinc és a hozzá közel álló üzleti kör elkezdte felvásárolni a korábbi Simicska-vállalkozásokat. A cégbíróságon fellelhető iratok szerint a Mezort Zrt. agrárcég október 25-én Vörös József ügyvéd tulajdonába került, aki több szálon is kötődik a felscúti Mészáros Lőrinc nagyvállalkozóhoz.