Hétfőn megnyitotta kapuit Debrecen közepén a Mercure hotel. Az Accor legújabb szállodájának vendégei négy emelet 135 szobájából, valamint 20 apartmanból válogathatnak.

A BORD építész stúdió által tervezett szálloda dizájnját a debreceni Virágkarnevál ihlette.

A szállodához Winestone étterem és kávézó is tartozik, az üzleti vendégek pedig három, egyszerre akár 120 fő befogadására is alkalmas konferencia- és tárgyalótermet vehetnek igénybe.

„Debrecenben megvan a piaci igény az igényes turisták és az üzleti utazók szükségleteit kielégítő szállodákra” – mondta Demény Gábor, a Mercure Debrecen igazgatója.

Magyarország második legnagyobb városaként és a keleti régió legfontosabb gazdasági központjaként Debrecen jelentős üzleti potenciállal rendelkezik, a városban számos nemzetközi vállalat működik. A debreceni repülőtér Magyarország második legfontosabb nemzetközi reptere, utasforgalma az elmúlt öt évben közel négyszeresére nőtt, a 2019-ben regisztrált utasok száma meghaladta a 600 ezer főt – írja az Accor. Hozzáteszik: az elmúlt években Debrecen számos nagyszabású regionális, országos és nemzetközi sport-, kulturális és üzleti rendezvénynek adott otthont.