A Z-generációban egyre elterjedtebb probléma a kiégés, a munkahelyi stressz és a munka-magánélet egyensúly hiánya, a Covid-járvány pedig csak tovább erősítette ezt a trendet. Emiatt pedig egyre többen döntenek úgy, felmondanak a munkahelyükön, és új lehetőséget keressenek, pihenjenek – írja a CNN Travel.

A 24 éves gépészmérnöki diplomás Jack Scott kilenc hónapig dolgozott egy hűtőipari vállalatnál egy olyan munkakörben, amit nem szeretett igazán. Úgy érezte, hogy változtatni kell, ezért felmondott. Közben korábbi szaktársa, a 25 éves James Fleming irodai képzésszervezőként jól keresett, de kezdett belefáradni a laptopja előtt töltött hosszú órákba, így amikor lejárt a szerződése, összeállt Jack-kel és utazni kezdtek.

Ez a páros csak egy példa arra, hogy a huszonévesek milyen hamar belefáradnak a „mókuskerékbe” és arra vágynak, hogy világot lássanak.

„Az volt az elképzelés, hogy hat hónapig csak utazunk. Ez a szünet már öt és fél éve tart.” – mondta a CNN-nek Nicole Hu, aki banki állását hagyta ott.

Egyre több Z-generációs fiatal szenved ugyanis a kiégéstől a munkahelyi stressz miatt, a világrend teljes megváltozása pedig arra ösztönözte őket, hogy átértékeljék az életet és munkát.

A kiégést általában krónikus munkahelyi stresszként értelmezik, amelyet olyan érzések jellemeznek, mint a kimerülés és a munkától való mentális eltávolodás. Ez egyébként már az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által is hivatalosan elismert orvosi diagnózis.

Ez a generáció ugyanis felismerte, hogy a munka csak egy része az életüknek, és nem érdemes az egészségüket és boldogságukat feláldozni az anyagiakért. Az egészség és a személyes boldogság megőrzése is ugyanolyan fontos, mint a pénz.

Eljött a lusta lányok ideje, hallani sem akarnak heti 50-60 órás melórólA fiatal munkavállalók körében futótűzként terjed a trend, miszerint kényelmes körülmények között érdemesebb dolgozni. Ráadásul sok Z-generációs fiatal bizonyította már, hogy kevés munkával is lehet sok pénzt keresni. Részletek →