Már 1 milliárd 435 millió forint jegyárbevételt hozott a hazai mozinak az Avatar - A víz útja című film - derül ki a Filmforgalmazók Egyesületének adataiból.

A 2022. december 29. és 2023. január 4. közötti időszakban majdnem 446 millió forintért váltottak jegyet az amerikai filmre a moziba járók.

Az Avatar-film második részének premierje december 15-én volt a hazai mozikban, a három hete bemutatott amerikai sci-fi film tarol itthon is és más országokban is, Franciaországban több mint nyolcmillió nézőt ültetett már le a vásznak elé.

Magyarországon a filmre eddig több mint 653 ezren voltak kíváncsiak, közülük 199 ezernél is többen az elmúlt egy hétben nézték meg James Cameron alkotását.

A film 250 millió amerikai dollárból készült el, hogy jelölik-e Oscar-díjra az majd január 24-én derül ki.

James Cameron a francia 20 Minutes-nek adott interjújában azt mondta, az Avatar harmadik része egy harmadik na’vi klánt mutat majd be, ez nem a víz, hanem a tűz népe lesz, és az ígéretek szerint ezúttal na’vi törzsek közti harcokat is láthatunk majd. A rendező kiemelte:  szeretné új szemszögből bemutatni a na’vikat, mert eddig csak a jó oldalukat láthatták a nézők. Az első filmekben nagyon negatív emberi, és nagyon pozitív na’vi példákat ismertünk meg, az Avatar háromban ennek az ellenkezője történik majd.

Nyugodtan mondhatom, hogy az utolsó rész lesz a legjobb. A többi csak egy bevezetés volt, hogy megterítsük az asztalt, mielőtt felszolgáljuk a főfogást

– mondta az Oscar-díjas rendező.

A lap szerint az Avatar harmadik részére jó eséllyel nem kell egy újabb évtizedet várni, hiszen Cameronék egyszerre forgatták a második és harmadik részt. A premier 2024. decemberében várható.