A dokumentum szerint a rendeletet Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter kezdeményezte, és június elsejéig visszamenőleg érvényes. A rendelet csütörtökön lépett hatályba.

A mellékelt táblázatból az is kiderül, hogyan változik a juttatás rendfokozatonként. A legkevesebb napidíjat a Libanonban szolgálók kapják, itt a vezérezredes-ezredes 41,5 dollárt, azaz közel 15 ezer forintot kap, míg egy altiszt 10 dollárt (3600 forint).

A legtöbbet ugyanakkor a Nyugat-Szaharában állomásozók kapják: itt az ezredesek mintegy 30 dollárral többet, 72 eurót (nagyjából 26 ezer forint) kapnak naponta, de az altiszti és legénységi állománycsoportnak is 30 dollárt (kb. 10 ezer forint) folyósítanak.

A legénységi állomány Libanon után Koszovóban kapja a legtöbb napi juttatást (15 euró), ezt követi a Közép-afrikai Köztársaság és Nyugat-Szahara.

 

Új tantárggyal bővül a lista, már honvédelmet is oktatnak az iskolákban

Olyan dolgokat fognak tanulni, mint az elsősegélynyújtás, a térkép- és tereptani ismeretek, a lőelmélet valamint hazánk kiemelkedő katonai múltjával is megismerkedhetnek.
Bővebben--->